Politika

SAOPŠTENJE: DEMOKRATE HN- ZA TRI POSLEDNJA MJESECA URADILI SMO VIŠE NEGO VI ZA TRI GODINE

Odgovor na saopštenje OO DPS HN uputili su iz OO Demokrate HN u kojem navode da su tek nedavno počeli da opažaju neobičnu pojavu: DPS Herceg Novi počeo je da brine o načinu funkcionisanja novske opštine. U saopštenju dalje navode:
-Ako kao moguću motivaciju za tu pojavu trezveno odbacimo mogućnost da su oni iskreno zabrinuti za opšti interes Herceg Novog i njegovih građana, a odbaciti je moramo, na to nas tjera iskustvo, zdrava logika i svi problemi u opštini koje smo od DPS-a naslijedili, onda nam ostaje da zaključimo: DPS želja da vrati sebi ono što vratiti nikako ne može goni da se oglašava nepotpisanim saopštenjima i da iz blaženog i udobnog azila anonimnosti etiketira odbornike Demokrata onako kako su to činili lijepeći uvredljive postere pod okriljem noći uoči lokalnih izbora u Novom. Iako su vidjeli da im sve uvrede kojima su nas obasipali nisu dale rezultata, oni se  nisu opametili. Nastavljaju po starom. Ali, dobro, to su, vjerovatno, maniri kojima ih je naučila Beba Popović. Što reče Njegoš, da su imali boljeg učitelja, to bi i oni danas bolje čitali.

Svejsni svoje nemoći i podjela između sebe pokušavate da izigravate zabrinutu stranu za grad, a kako ste brinuli o gradu najbolje govore vaši rezultati za tri godine, koliko ste i vladali, gdje za to vrijeme nijeste uspjeli da završite gotovo niti jedan projekat. Izuzimamo vam 5 stepenica prema dvorani Park za 30.000,00€, put od Ratiševine prema Mojdežu koji je propao poslije tri mjeseca, i milionski  projekat led rasvjete kojim ste sa koalicionim partnerom kroz mešetarenje namjeravali da izvučete sredstva od poreskih obveznika Novog. Jedino što ste znali da radite je zapošljavanje i to ni manje ni više nego 170 izvršilaca za taj kratki period. I danas imate obraza nama da spočitavate koliko je ljudi zaposleno, a znate i sami da je to zanemarljiv broj i da danas u lokalnoj upravi radi manje izvršilaca nego kad ste vi smjenjeni sa vlasti. I naravno da vam smeta jedan Arsić koji će svaki posao obaviti na najbolji mogući način i unaprijediti svako preduzeće u koje dođe, a nije vam smetao onda kada je nekoliko godina bio jedan od najuspješnijih direktora Telekoma u Novom i koji bolje poznaje grad i mrežu nego svi vaši odbornici starosjedioci, a posebno oni koje ste prisvojili iz Podgorice, Šavnika, Nikšića i ostalih gradova.

I džaba vam sve vaše obmane i izjave jer svi Novljani vide da Demokrate sa svojim koalicionim partnerima vode odgovornu i domaćinsku politiku. Sve što saopšte naši funkcioneri ima težinu, jer radimo danonoćno da ispunimo sve što smo zacrtali, a prije toga da ispravimo sve ono što smo od vas nasljedili, a to su uglavnom dugovi i sudski procesi. Zato vama i služi vlast, jer ste vi takva interesno – kleptomanska organizacija koja mjeri patriotizam na način: jedna ruka na srcu dok intonira himna, a druga narodu u džep. Jer da je suprotno, kao pravi Novljani bi pohvalili sve ono što se radi u zadnje vrijeme, a podsjetićemo vas da je za  zadnja tri mjeseca kroz Novi asfaltiran veliki broj puteva, trotoara, dječijih igrališta, šetališta, novih kulturnih spomenika kojim će se pokoljenja ponositi.

Još nešto gospodo iz novskog DPS-a, kad već čitate intervjue predsjdenika Katića, čitajte ih u cjelini. Čemu strijepnja od pune istine? Čemu otkrivanje tople vode i ponavljanje onog što je prije vas već rekao Stevan Katić kao odgovoran predsjednik, svjestan da je u svakom trenutku izložen sudu građana koji su ga birali i kome od tog suda ne pada na pamet nigdje da bježi. Nikome ništa nije ukrao, za razliku od vas i vaših kolega, ili ste zaboravili na vaše ideologe sa državnog nivoa koji su po sopstvenom priznanju šefovi organizovanih kriminalnih grupa?

Nama je jasno da onako perfidnim saopštenjima pokušavate da skrenete pažnju sa svoje sramote da Crnu Goru dijelite na vašu i našu i da ne želite da sarađujete sa opštinama u kojima je na vlasti opozicija. Kad i ove činjenice uvrstite na vaše spiskove, možda i pređete cenzus na sledećim lokalnim izborima. Zato vam poručujemo po onoj staroj ,,Putuj Igumane i ne brini za manastir“.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com