Politika

SAOPŠTENJE DEMOKRATA: DPS ZLOUPOTREBLJAVA DJECU U POLITIČKE SVRHE

Umjesto da prvi dan škole učenici u Herceg Novom zapamte po prvom susretu sa učiteljicom, sticanju prvih prijateljstava, svojim prvim klupama, Savjet mladih DPS-a Herceg Novi pobrinuo se za to da se od prvih školskih dana upoznaju sa njihovom političkom partijom i njenom kampanjom. Umjesto da im prvog dana dođe učiteljica i kaže: “Ja sam ta i ta, biću vaša učiteljica”, novski prvačići su prvog dana škole čuli rečenicu: “Mi smo ti i ti, dolazimo iz DPS-a da vam doniramo školski pribor”, kako novski đaci prvaci ne bi zakasnili da se od najmanjih nogu naviknu na to da će ih kroz život pratiti politička sitnež spremna da ih pokuša kupovati sitnicama -saopštio je Bojan Rajević iz Press centra Demokrata.

-Osuđujemo ovaj postupak Savjeta mladih DPS-a kojim se novskim prvačićima traumatizuju prvi školski dani i, vjerovatno, najljepši dani djetinjstva. Za osudu je i gest prosvjetnih radnika sa kojima se podmladak DPS-a, kako reče, konsultovao, koji je uvođenje politike u škole dozvolio. No, ovakav slučaj pokazuje svu izokrenutost crnogorskog društva koje, kao što vidimo, nijesu pošteđeni ni naši najmlađi -poručio je Rajević.

Na osnovu ovog slučaja, kako je rekao,  možemo suditi o stepenu sveopšte degradacije svih vrijednosti u Crnoj Gori.

-Školska učionica je nekada bila povlašćen prostor u koji su, osim učenika, mogli da uđu samo njihovi nastavnici. I, eventualno, pisci i pjesnici za djecu. A da li Slobodan Radović Krušo bilo koga, po bilo čemu, podsjeća na Branka Ćopića?

Dobro je što u Savjetu mladih DPS-a postoji svijest da je polazak u školu mnogim roditeljima značajan izdatak, ali naglašavamo da se takvo stanje ne rješava zloupotrebom djece u političke svrhe, nego je neophodno djelovati značajno osmišljenije i dobronamjernije i to sa državnog nivoa. Za početak, ukinuti praksu postavljanja partijskih prosvjetnih radnika čija je jedina uloga da školsku učionicu pretvore u teren za promociju DPS-a. Dobronamjernost u oblasti prosvjete se sigurno ne pokazuje posjetama lica sa obilježjima političkih stranaka đacima po školama.

Podsjetimo, kada su poslanici Demokratske Crne Gore odvajali dio svojih plata za obnavljanje škola na seoskim područjima u Crnoj Gori bili su dočekani na nož, upravo od strane Demokratske partije socijalista i sa sumnjama na zloupotrebu djece u političke svrhe iako poslanicima Demokrata pritom na pamet nije padalo da se fotografišu sa učenicima u cilju sticanja jeftinih i primitivnih političkih poena kao što je to bio slučaj sa hercegnovskim DPS-om-saopštavaju iz Press centra Demokrata.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com