Društvo

SAOPŠTENJE: “ČISTOĆA” RADNICIMA DUGUJE ZA PREKOVREMENI RAD

U saradnji sa članom Odbora direktora DOO Čistoća Herceg Novi, Bekimom Ahmetajem, NVO Mladi Romi,  pokrenula je pitanje isplate dugovanja za prekovremeni rad, koji radnicima  nije isplaćen još od juna 2013. godine.

Bekim Ahmetaj je član Odbora direktora od 29. decembra 2015, kada je Odlukom Odbora direktora DOO Čistoća izabran za predstavnika zaposlenih. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja dogovora oko naplate ovih dugovanja, Ahmetaj se obratio NVO Mladi Romi za pomoć. U saradnji sa njihovim timom rukokovodstvu  DOO „Čistoća“   juče (08. mart) je  upućen  zahtjev za isplatu dugovanja.

Uz zahtjev je priložena i lista sa potpisima 27 radnika kojima preduzeće duguje naknadu za  prekovremeni rad još od juna 2013. godine. O svemu je  obaviještena  i Opština Herceg Novi,  SO kao i Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

U saopštenju je navedeno da će uskoro biti pripremljen spisak svih radnika kojima DOO Čistoća duguje isplate za prekovremeni  rad ili druge naknade  u vezi sa pravima iz radnog odnosa.

Iz NVO Mladi Romi ističu da vjeruju da će  rukovodstvo DOO „Čistoća“ pozitivno   odgovoriti na ovaj  zahtjev.
Na kraju saopštenja navedeno je i da je  NVO Mladi Romi  pokrenula projekat „Jačanje javnog aktivizma Roma – Ujednjeni možemo više!“, koji je podržan od strane EU i čiji je cilj  zaštita prava radnika na održavanju gradske čistoće. NVO Mladi Romi, Unija slobodnih sindikata Crne Gore i Koalicija Romski krug će zajedno raditi na sprječavanju daljih kršenja prava iz radnog odnosa ove kategorije radnika i na jačanju njihovog sindikalnog organizovanja.

 U ime NVO “Mladi Romi” saopštenje je potpisao lokalni koordinator Mehmet Beriša.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com