Društvo

SAOPŠTENJE ATLAS GRUPE: U BOLNICU MELJINE ULOŽILI 32 MILIONA – OČEKUJU RAZUMIJEVANJE VLADE

Konzorcijum vlasnika Bolnice Meljine godinama ulaže vanredne napore da Bolnica stabilno funkcioniše. Nastavićemo to da radimo, vjerujući da ćemo u Vladi, lokalnoj samoupravi i Fondu zdravstva imati partnere da bi građani Herceg Novog i turisti imali neophodnu zdravstvenu zaštitu -saopštili su iz Atlas grupe.

Povodom štrajka upozorenja ističemo da je u ovoj godini zarada zaposlenima u bolnici isplaćena u januaru, martu, aprilu, maju, junu i poslednja 6. jula. Dug od četiri zarade, koji se trudimo da isplatimo u što kraćem roku,  nastao je kroz duže vrijeme zbog okolnosti na koje smo ukazivali Vladi i Fondu zdravstva.

Bolnica je pravno lice koje je osnovala kompanija Meljine kompleks d.o.o. Herceg Novi od dijela imovine koja je bila predmet privatizacionog ugovora.  Platili smo 25 miliona eura za objekte i zemljište i do sada kroz investicije i održavanje redovnog funkcionisanja bolnice uložili preko 32 miliona eura u Bolnicu.

Bolnica Meljine, pošto Herceg Novi nema drugu bolnicu, je jedino mjesto gdje građani Herceg Novog mogu dobiti punu medicinsku zaštitu. Kada je Atlas grupa kupila zemljište i objekte ove nekadašnje vojne bolnice, prihvatili smo da potpišemo Socijalni program za zaposlene i ugovor sa Fondom za zdravstvo o pružanju zdravstvenih usluga za građane Herceg Novog. To smo uradili iako taj ugovor nije podmirivao ni 50 odsto troškova za isplatu plata ljekarima i ostalom medicinskom osoblju. Da bismo održali bolnicu pokrivamo deficit već deset godina, računajući na razumijevanje odgovornih u državi.

Nakon preuzimanja imovine centra Meljine bili smo prinuđeni da tražimo izmjenu planske dokumentacije. Tadašnja lokalna administracija pune dvije godine je odugovlačila usvajanje planskog dokumenta za Meljine, zbog čega je iz projekta izašao naš tadašnji strateški partner.

Bolnica Meljine, inače, za sve usluge građanima Fondu zdravstva ispostavlja račune koji su niži od onih koje dobijaju iz Doma zdravlja.

Za nas je najvažnije da se zdravstvene usluge u bolnici Meljine pružaju normalno i to će ostati naš prioritet.

Vjerujemo da je svima dobronamjernima jasno da je neophodna saradnja između vlasnika, Vlade i Opštine, kao i ulazak u strateško partnerstvo sa nekom od renomiranih inostranih zdravstvenih institucija kako bismo Bolnicu Meljine podigli na najviši nivo i od nje napravili moderan zdravstveni centar, navedeno je u saopštenju Atlas grupe.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com