DruštvoTurizam

SANJA ILIĆ I BALKANIKA ZA PRAVOSLAVNU NOVU GODINU

Na trgu Belavista, biće organizovan doček Pravoslavne nove godine, a nastupiće Sanja Ilić i Balkanika. Koncert je poklon Crkvene opštine Herceg Novi i Turističke organizacije. Početak je u 22 sata, a planirano je da traje do pola sata iza ponoći.

Aleksandar Sanja Ilić jedan je od najuspješnijih kompozitora u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Komponuje muziku za pozorišne predstave, mjuzikle, televizijske serije i filmove i dobitnik je mnogih prestižnih nagrada na raznim festivalima.

Njegova grupa Balkanika okuplja deset mladih, poznatih i talentovanih muzičara koji sviraju drevne balkanske instrumente, a u poslednje dvije godine imaju preko 100 koncerata na svim kontinentima. Dva ženska etno vokala i jedan muški rok-vokal, u kombinaciji sa tvrdim elektronskim zvukom i drevnim balkanskim instrumentima, postižu fantastičan, moderan i originalan zvuk koji se sada po prvi put čuje na Balkanu.

Balkanika je osnovana 2000. godine i konstantno razvija zvuk bez ekvivalenta na svjetskoj muzičkoj sceni. Muzički stil je teško opisati; to je originalni zvuk koji kombinuje “world music” elemente i snažne ritmove Balkana, uz moderan senzibilitet. Projekti “BALKAN 2000” i “BALKAN CONCEPT” su najprodavaniji projekti u poslednjih 15 godina u Srbiji. Naslovi kao što su „Balkanika – Urban Ethno Explosion“ i „Balkanika – Fire of Balkan“ najvjerodostojnije predstavljaju stil i vrijednosti koje Balkanika zastupa.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com