DruštvoIzdvojeno

SANACIJA VRTIĆA NA SAVINI JOŠ BEZ PRECIZNIH ROKOVA

Klizište na kojem je objekat vrtića JPU „Naša radost“ na Savini je sanirano početkom maja, ali još   iz resornog ministarstva  nema  informacija kada će početi radovi na zgradi, a prema ranijim informacijama, planirani su po završetku sezone. Nakon upornih pokušaja, tokom protekla dva mjeseca , da saznamo odgovore na pitanja: da li je spreman projekat sanacije vrtića, odabran izvođač, koliko iznosi planirana investicija, kada tačno počinju radovi i u kojem roku će biti završeni, dobili smo iz PR  službe Ministarstva prosvjete ovakav odgovor.

„Kada je riječ o vrtiću, završena je sanacija klizišta, čija je vrijednost 620 000 eura, a glavni projekat totalne rekonstrukcije je u završnoj fazi. Javnost će biti obaviještena o narednim koracima na projektu.“

Još u maju iz Ministarstva je RHN rečeno da je izrada glavnog projekta za rekonstrukciju zgrade u toku, a da je planirani početak radova druga polovina 2018. godine, preciznije jesen, nakon završetka  sezone. S obzirom na to da zabrana izvođenja građevinskih radova u našem gradu prestaje da važi 15. septembra, smatrali smo da je vrijeme da se zna u kojoj je fazi izrada projekta i kada počinju radovi. Ostali smo  mi a  na žalost i zainteresovani roditelji i djeca uskraćeni za precizne informacije, za koje smo vjerovali da su nadležnima poznate, ako, kako su najavljivali, planiraju skori početak radova.

Podsjetićemo da je ranije iz Ministarstva prosvjete saopšteno da je procijenjena vrijednost radova sa opremanjem i uređenjem terena oko 2,1 milion eura, a tačan iznos znaće se nakon što se odabere izvođač. Radovi će biti finansirani iz sredstava KFW kredita i iz kapitalnog budžeta Crne Gore.

Pitali smo i za novosti u vezi sanacije škole u Srbini i izgradnje škole u Igalu, ali smo ostali bez odgovora.

Podsjetićemo, vrtić na Savini, koji je izgrađen prije skoro 40 godina,  zatvoren je u aprilu 2016.  odlukom Ministarstva prosvete, a razlog je, bilo  kompletno ispitivanje stabilnosti konstrukcije objekta i terena, nakon što je pao dio  nadstrešnice u jasličnom bloku. U vrtiću na Savini boravilo je prosječno  oko 200 mališana  za koje je smještaj  naknadno  obezbjeđen  u drugim vaspitnim jedinicama ove ustanove.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com