Društvo

SANACIJA REZERVOARA KANLI KULA

U organizaciji  hercegnovskog Vodovoda u toku su završni  radovi na adaptaciji i sanaciji  rezervoara  Kanli kula,  kako bi se povećala pogonska spremnost i  izgled objekta prilagodio estetskim zahtjevima starog gradskog jezgra.

Kako  je  za Radio Herceg Novi kazala direktorica Vodovoda Olivera Doklestić, rade na uređenju vodovodne stanice Kanli kula, u neposrednoj blizini središta kulturnog života grada  tokom ljeta:

-Nakon obavljenih molerskih radova, farbanja armature , vrata i prozora – radnici Vodovoda  angažovani su na  postavljanju  klizne ograde i kapije na objektu  rezervoara. Urediće šaht sa  mjeračem pritiska i česmom ispred rezervoara. Rade na reparaciji glavnog ventila. Uporedo sa radovima na objektu uređen je i okošen zeleni pojas okolo. Rezervoar i zelene površine prema stepeništu Sima Matavulja,  još uvijek neće biti idealno uređeni , ali će izgledati ljepše nego do sada, navela je Doklestić.

Rezervoar zapremine 1.000 metara kubnih, koji vodom snabdijeva područje Starog grada i Njegoševu ulicu, nalazi se  na koti 75 metara, ispod magistrale , preko puta ulaza na ljetnu pozornicu Kanli kula. Akcija na uređenju i adaptaciji ostalih rezervoara gradskog vodovodnog sistema biće nastavljena.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com