DruštvoIzdvojeno

SANACIJA KLIZIŠTA NA SAVINI U ZAVRŠNOJ FAZI

Radovi na sanaciji terena na kojem je vrtić „Naša radost“ na Savini u završnoj su fazi i biće okončani kako je ugovorom i definisano, kazao nam je inženjer građevine Gojko Šljivančanin, predstavnik podgoričke kompanije „Intermost“ koja obavlja radove.

-Kiša je ometala tok radova, izazvala da se u jednom dijelu zemlja obrušava, ali vjerujem da ćemo ispoštovati planirani rok. Odrađeno je dvije trećine i preostalo je još desetak dana da okončamo šipovanje. Specifičan je posao, dosta zavisi od vremenskih prilika, ali privodimo kraju, poštujemo dinamiku određenu ugovorom i rok koji smo dali od uvođenja radnika u posao, potvrdio je Šljivančanin.

Radove, započete u oktobru prošle godine, obavljaju na površini od 500 kvadrata zemljišta na kojem je vrtić, a sanacija klizišta jedan je od većih projekata Ministarstva prosvjete u 2018. godini. Kapitalnim budžetom države određeno je 650 hiljada za sanaciju terena dok bi KFW istovremeno trebao da radi i projekat vrtića, koji će biti realizovan kroz program energetske efikasnosti u javnim zgradama, informacija je koju smo ranije dobili iz Ministarstva prosvjete.

U više navrata smo slali pitanja Ministarstvu da li je završen projekat sanacije objekta i da li će odmah započeti radove, ali odgovore nismo dobili.

Zgrada vrtića na Savini nije u funkciji od kraja aprila 2016. godine.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com