Turizam

SAJAM TURIZMA U BEOGRADU NAJAVLJUJE DOBRU SEZONU U HERCEG NOVOM

Na jubilarnom, 40.  Međunarodnom  sajmu  turizma “IFT 2018” koji se održava u Beogradu pod sloganom “Odmor te čeka”, turističku ponudu Crne Gore predstavljaju Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom. Na sajmu je pristno 1.200 izlagača iz 55 zemalja.

Na zajedničkom  štandu, za koji su posjetioci već od prvog  dana pokazali veliko interesovanje,  prezentuje se kompletna crnogorska turistička ponuda koja je i ove godine pripremila povoljne aranžmane i nagrade za posjetioce – saopštili su iz TO HN.

Turistička organizacija Herceg Novog  u saradnji sa predstavnicima turisticke privrede grada (Institut Igalo, Sun Resort, Lighthouse, Perla, Lazure), kao i predstavnicima turističke agencije Trend Travel, predstavila je svoju ponudu na zajednickom štandu. Krajem aprila dogovoren je dolazak predstavnika turističkih agencija i turoperatora iz Italije. U istom periodu  predviđen je i dolazak novinara i blogera iz regiona.

Posjetiocima Sajma je posebno interesovanje privukao cvijet mimoze, koji simbolizuje i Festival Praznika mimoze, kojeg  posjetioci dobijaju na poklon.

Manifestaciju je otvorila  predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je poručila da je turizam jedna od najuspješnijih i najunosnijih privrednih grana, kao i da  se ulaganja u turizam višestruko isplate

Na otvaranju je govorio i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, Rasim Ljajić, koji je naglasio značaj udruživanja tržišta sa zemljama regiona zbog prezentacije na dalekim tržištima.

Beogradski sajam turizma je najznačajnija manifestacija tog tipa u regionu i spada u red većih turističkih sajmova u Evropi i nezaobilazno je mjesto susreta svih učesnika i korisnika turističke industrije.

Manifestacija okuplja najveće turističke organizacije, agencije, turoperatore, hotele, planinske centre, banje, jezera, gradove, regije i zemlje sa svih kontinenata, koje će posjetiocima ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu i najaktuelnije informacije globalne turističke privrede.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Grčka.

Istovremeno sa 40. Sajmom turizma tradicionalno se odvijaju  još tri manifestacije koje turizam čine potpunim: 14. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA,  9.Sajam vina BeoWine  i  11.Sajam suvenira „Posjetite Srbiju“.

Ako je suditi po interesovanju prva dva  sajamska dana onda se može očekivati dobra sezona, ali svakako da će se o utiscima govoriti nakon završetka jedne od najvećih turističkih berzi u regionu za koju se predviđa da će  posjetiti oko 70 000 posjetilaca- saopštavaju iz novske TO.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com