DruštvoPolitika

SA SJEDNICE SO HERCEG NOVI: TURISTIČKA SEZONA I DISCIPLINSKA MJERA

Duža rasprava na današnjem zasjedanju SO vođena je i tokom informacije o pripremi i realizaciji turističke sezone, uz primjedbu odbornika opozicije da se informacija u najvećem dijelu odnosi na rad opštinskih preduzeća, što kako su naveli, nije zanemarljivo ali je nedovoljno. Nezavisni odbornik Obrad Gojković je ustvrdio da je najveći problem u tome što lokalne uprave imaju mala ovlašćenja. Smatra i da bi trebalo više raditi na regionalnom i prekograničnom povezivanju.  Predsjednik SO Andrija Radman se složio sa tom činjenicom, naglasio da procedure u dobijanju raznih saglasnosti i dozvola traju dugo  i da treba jačati inicijative na lokalnom nivou u cilju poboljšanja sveukupnog ambijenta. Ustvrdio je da je najveći problem izgradnja kolektora zbog neodgovornosti i neprofesionalnosti izvođača.

-Uprkos ogromnom naporu koji je lokalna vlast uložila i četvrta sezona počinje uz radove na rivijeri. To je rak rana Herceg Novog. Moramo priznati da nismo sve stvari dobro predvidjeli ili da onaj ko je koncipirao ugovor to nije dobro uradio. Turiste i građane ne interesuje ko je kriv za to i moramo vidjeti kako se odnositi prema tome. Kolektor nam mora biti nauk za ostale velike projekte- kazao je Radman. Uprkos svim problemima, kako je rekao, Herceg Novi je na dobrom putu da ide naprijed i postane lider u regionu, jer postoje strateški projekti koje malo koja opština ima. Danijela Đurović je predložila amandman da Skupština naloži Direkciji za imovinu da umanji porez na nepokretnosti od 30 do 50 odsto, registrovanim izdavaocima soba i apartmana i ugostiteljima. Taj amandman nije usvojen uz obrazloženje da nije u skladu sa zakonom.

Odbornici su danas razmatrali i izvještaj o stanju predmeta koji se vodi pred osnovnim sudom po tužbi IP Krivaja radi utvrđivanja vlasništva nad tri parcele u Baošićima. Takođe su usvojena rješenja o imenovanju članova odbora direktora doo “Čistoća” i članova Upravnog odbora JU “Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju”, kao i o razrješenju i imenovanju predsjednice i člana Savjeta Javne ustanove “Gradska biblioteka i čitaonica” i jednog člana Skupštine Turističke organizacije Opštine Herceg-Novi, a kroz tačku izbor i imenovanja.

DISCIPLINSKA MJERA ZA ODBORNIKE

Većinom glasova usvojena je i disciplinska mjera za odbornike koji sjede u skupštinskoj sali ali ne glasaju, a po poslovniku su dužni da to urade. Prema objašnjenju predsjednika SO Andrije Radmana disciplinska mjera se odnosi na umanjenje jedne mjesečne naknade koja će biti usmjerena Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj“.

ODGOĐENA OSMA VANREDNA SJEDNICA

Planirana osma vanredna sjednica lokalnog parlamenta na kojoj je trebalo da se razmatraju odluke o povjeravanju izrade prostorno urbanističkog plana opštine gradskoj Agenciji za izgradnju i razvoj i o produženju primjene planske dokumentacije odgođena je radi dodatnih usaglašavanja i konsultacija.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com