Društvo

SA SASTANKA RODITELJA U IGALU PONOVLJENO – NE PRIHVATAMO PRESELJENJE U ŠKOLU U SUTORINI

Pred područnim odjeljenjem OŠ „Dašo Pavičić“ u Igalu održan je sastanak roditelja đaka koji nastavu pohađaju u ovom objektu i tom prilikom ponovljen stav da neće pristati na preseljenje učenika u školu u Sutorini. Osim podrške Opštine Herceg Novi koju su danas dobili na sastanku sa čelnicima grada, sa stavovima roditelja saglasni su i predsjednik i Savjet Mjesne zajednice Igalo. U ponedeljak ih očekuje novi sastanak sa direktorom škole Branislavom Krečkovićem, a potom će se obratiti i resornom ministarstvu.

Roditelji su zauzeli stav – Sutorina nikako, jer Igalo kao velika mjesna zajednica, nakon 20 godina obećanja zaslužuje školu, podsjetila je u ime roditelja Alma Avdić.

-Opština nas je podržala, oni će sufinansirati sve što se tiče sanacije kako bi elaborat o bezbjednosti bio odobren. To bi bilo prelazno rješenje za ovu godinu. Ovo je samo prvi korak, kucaćemo na sva vrata, tražiti i Ministarstvo prosvjete i predsjednika, pozivati se na pravo djece jer ovo gdje su sada naša djeca ne zadovoljava uslove dostojne ljudi. Pristajemo i na ovo jer nam je škola u gradu, svima nam je blizu. Mi ćemo uložiti novac i sada jer kada su djeca krenula u ovaj objekat, on nije ličio ni na šta. Sređeno je zahvaljujući roditeljima, donijeli smo klupe, uredili fiskulturnu salu, krečili, servisirali klime i dovedeno je u neko stanje da je moguće da djeca u njemu borave. Važna nam je bezbjednost djece jer to je razlog zbog kojeg oni treba da isele. Mi to nismo htjeli da prihvatimo, smatramo da objekat može da izdrži nešto što je izdržavao 20 godina i ostajemo pri stavu da nećemo ići u Sutorinu, kazala je Avdić u ime roditelja.

Ona je ponovila da nema ni pomena o politici, ona ih ne zanima već se bore samo za prava djece i Igaljane.

-Ja sam iz Igala, moj otac je ovdje rođen, on je pohađao ovu školu, tako da ako je on tada mogao zašto ne možemo mi sada u 21 vijeku.

Prvo kao roditelj, a potom i kao predsjednik Mjesne zajednice Igalo uz jednoglasnu odluku članova Savjeta, roditelje je podržao Zoran Savković.

-Jedna mjesna zajednica kao što je Igalo, koja ima blizu 10 000 stanovnika, više od pojedinih opština u Crnoj Gori, dolazi u situaciju da joj se djeca udaljavaju iz mjesta po pet, šest kilometara, da bi, u drugoj mjesnoj zajednici, išli u školu. Ovaj problem treba riješiti na višem nivou, odnosno u Ministarstvu i da se konačno napravi jedna škola za ovu djecu, da u budućnosti ne bude problema za školovanje učenika do devetog razreda. Razgovarao sam sa Katićem, uputili su dopis ministru Damiru Šehoviću i direktoru škole Branislavu Krečkoviću. Mislim da treba da se dogovore da ove godine djeca ostanu u ovoj ustanovi, da se renovira kako bi bezbjednost bila na odgovarajućem nivou. U narednom periodu treba naći trajno rješenje, kazao je Savković.

On je takođe podsjetio da je sporni atest bio problem i prethodnih godina.

-Instalacije je moguće rješiti, atest je moguće dobiti, ljudi prave velike zgrade za pola godine pa može i ovo da se riješi za deset dana. Nemojmo se vaditi na atest, na vodu i curenje, sve je to bilo aktuelno i do sada pa niko o tome nije pričao. Znači, u najkraćem roku otkloniti ovaj nedostatak, a u budućnosti tražiti trajno rješenje, zaključio je Savković.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com