Ekonomija

SA RAKČEVICEM USKORO PREGOVORI OKO INSTITUTA

Uskoro se očekuju Pregovori o privatizaciji Instituta Dr. Simo Milošević-  saopštili su iz Tenderske komisije Savjeta za privatizaciju. Ono što budući vlasnici, a prije svega Novljani, kao i korisnici ove renomirane zdravstveno turističke ustanove očekuju, jeste da ona ostane ono što je i bila u prethodnih sedam decenija – saopšteno je medijima.

Podsjećamo, Konzorcijum koji čine češka kompanija Philibert i Vile Oliva DOO ponudio je 10 miliona eura za kupovinu 56,4806 odsto akcijskog kapitala Instituta za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i reumatologiju Dr Simo Milošević AD Igalo i investicioni program od 27.944.380 eura -saopšteno je iz Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Ponuda ovog konzorcijuma, bila je jedina na tenderu. Izvršni direktor HTP Vile Oliva Petar Rakčević kazao je ranije da planiraju ulaganje 22 miliona za rekonstrukciju objekata, a ostatak za medicinsku opremu. Rakčević je naglasio da se ne radi o off shore kompanijama, da ne namjeravaju da mijenjaju djelatnosti, niti da grade stanove za prodaju.  Smatra da je Institut razvojni potencijal, ali da ima puno složenih stvari u dijelu preuzetih obaveza. On je najavio da će Česi voditi menadžment u kompaniji iz Igala ukoliko bude prihvaćena njihova investiciona ponuda, a da će osnovni biznis u Institutu biti zdravstveni turizam, pri čemu će se nastaviti program prema Fondu zdravstva.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com