IzdvojenoPolitika

SA PROTESTNOG SKUPA U HERCEG NOVOM PORUČENO: TALAS PROMJENA NEZAUSTAVLJIV

All-focus

U organizaciji Demokratske, Demosa i Crnogorske danas je u našem gradu održan protestni skup  “Gotov je! Ne boj se!” koji ima za cilj  osnaživanje građanskog protesta koji će se večeras održati u Podgorici.

Predsjednik opštine Stevan Katić je kazao  da su se i u Herceg Novom okupili da poruče  režimu da je dosta bilo te da je talas promjena nezaustavljiv.

-Nakon što smo zajedno prije skoro dvije godine oslobodili naš grad, gdje  većina naših sugrađana uživa bez pritisaka i tenzija, pred nama je sada još važniji zadatak, da damo najveću podršku ovim protestima kako bi i ostalom dijelu Crne Gore naši građani  živjeli slobodno i dostojanstveno, bez pritisaka, straha i ucjena- kazao je Katić.

On se osvrnuo na jučerašnju najavu policije da će snimati skup u Herceg Novom i poručio da Novljane nikada niko nije uspio zastrašiti i  da policija umjesto što snima poštene građane, snima organizovane kriminalne grupe kojih je u Crnoj Gori sve više.

Katić je rekao da zbog raznih afera a posebno “koverte”,  Herceg Novi skoro da nema više Bolnicu Meljine, nema HTP Boku, Prvoborac, Brodogradilište, nema zaobilaznicu, a još uvijek ima trajekt.

Obratio se potom selektor mlade vaterpolo reprezenatcije Crne Gore Slobodan Mačić i rekao da su Novljani  svoj talenat za slobodu davno pretvorili u pozitivan rezultat.

-Davno su izvojevali pobjedu. Poslednja je bila najslađa, jer kad su mnogi umislili da im niko ništa ne može da su oni neki veliki silnici,  tada su pukli kao lopta o površinu vode, a ta im je pliska završila u mreži  iza njih. DPS- u moraju dati još koji gol, moramo i drugima da isplivaju na površinu. Sada je najvažnije da svima pomognemo da ih oktopod ne povuče na dno. Cijela Crna Gora nas čeka u Ulici slobode da i njih oslobodimo a gdje su Kotorani i Novljani bili složni tu su i jače vojske padale – poručio je Mačić.

Danijela Pavićević, poslanica SNP je ukazala da je preko 100.000 građana Crne Gore u stanju socijalne potrebe, te da je Crna Gora zemlja  siromašnih građana, najsiromašnijih u Evropi.
Konstatovala je, da je najlakše manipulisati onim koji je na ivici  egzistencije.
– Osiromašenje građana i nestanak srednje klase, je bila politička  strategija partije na vlasti. Danas, nakon 30  godina siromašenja,  građani Crne Gore sanjaju isti san, san o tome kako živjeti  dostojanstveno od svog rada. A nasuprot tome, san ovih na vlasti će  biti kako ostati slobodan, sa svim milionima eura uzetim preko naše  grbače iz jedne lijepe zemlje. Uskoro će oni sanjati slobodu – poručila  je Pavićević, istakavši da je koverta bila kap koja je prelila  čaše , čak i kod DPS-a.
Vladimir Pavićević, predsjednik Crnogorske je istakao da  građani vide svo pokvarenjaštvo vlasti, te da nema te klevete  niti  podmetačine, koja će protestujuće spriječiti da se u Crnoj Gori bore i izbore za pravdu, dostojanstvo, slobodu svakog crnogorskog  građanina, te  jednakost i ravnopravnost.
– Nećemo stati i neće biti te prepreke, koja bi nas mogla spriječiti  u ostvarenju zajedničke pobjede svih građana Crne Gore, vrijednosti  koje nas spajaju, te podsticanje na građanske integracije. Sve što  želimo, to ćemo ostvariti, zato nam se pridružite   kazao je Pavićević.

Predsjednik Demosa, Miodrag Lekić je istakao da niko nema  pravo  da građanima zabranjuje da gledaju u budućnost jer je “ideal kroz istoriju građana  bio  građenje Crne Gore kao poštene kuće.

-To treba da bude ideal i u budućnosti. Crna Gora jeste danas na nekoj novoj istorijskoj raskrsnici  – jedan put je nastavljanje živog blata korupcije. Crna Gora nije rasisitička  već  korumpirana država, Milo Đukanović nije rasista jer on dobro sarađuje sa svim internacionalnim partnerima, nema predsrasuda kada je biznis u pitanju. Sva snaga je u ovom trenutku okupljena za pomjeranje poluge, za formiranje tehničke vlade, za ostavke i mislim da im je pametno da razmisle, da prihvate, da ne izazivaju radikalizaciju već da se odazovu svemu ovome što im je saopšteno. Ovo neće biti zaustavljeno -rekao je Lekić.

Predsjednika Demokrata Aleksu Bečića DPS sve više podsjeća na stari raštimovani voz koji je vrijeme pregazilo i  koji se ne može popraviti.

-Kada formiramo reformsku Vladu obračunaćemo se sa svim mafijama u Crnoj Gori i uvešćemo Crnu Goru u EU jer nam je to obaveza i san i naša zajednička i svijetla budućnost. Naša obaveza je i da čuvamo opozicione vlasti u svim gradovima kao jedina ostrva slobode u našoj okupiranoj otadžbini  – kazao je Bečić.

On je dodao da je krajnje nerazumno u ovom trenutku, kada se opozicija homogenizovala, kada su građani zajedno, rušiti opozicionog predsjednika Opštine i praviti pakt sa DPS-om.

-Sa nama hoće na državnom nivou da ruše DPS, a u Kotoru sa DPS-om hoće da ruše opoziciju. Rušenje Jokića znači rušenje vlasti, prekrajanje izborne volje, korak dalje od slobodnih izbora i izdaju opozicionih birača – rekao je Bečić.

On je kazao da u Crnoj Gori želi da primjeni model novoformirane slovenačke vlade a to je da  se oko  kohezivnog  faktrora okupi sva opozicija, a na vlast da dođu ljudi neukaljanih  biografija. Takođe je dodao da je Herceg Novi, grad primjer koji svi trebaju da slijede i prate.

Skup je završen šetnjom kroz grad. Na žalost, počeo je nezgodom kada je sa zida pao naš sugrađanin Neđeljko Knežević.  On je, prema informacijama koje imamo,  medicinski obrađen u bolnici u Meljinama pa upućen u Risan, i nije vitalno ugrožen.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com