Ekonomija

ROČIŠTE ZA ISPITIVANJE STEČAJNIH RAZLOGA ZA BOLNICU MELJINE 19. SEPTEMBRA

Ročište za  raspravljanje razloga za otvaranje stečaja u Privatnoj zdravstvenoj ustanovi – Opšta bolnica Meljine biće održano 19. septembra. Odgođeno je jer Centralna banka za 12. septembar, za  kada je bilo zakazano, nije dostavila podatke o blokadama računa bolnice.

Sudija Miodrag Anđelić je početkom avgusta na zahtjev Elektroprivrede Crne Gore zbog duga od 242,3 hiljade eura pokrenuo prethodni stečajni postupak  i naredio zabranu raspolaganja imovinom stečajnog dužnika bez saglasnosti upravnika ili sudije. Sudija je, kako navodi u obrazloženju, odredio ovu mjeru imajući u vidu sredstva, opremu i usluge koje pruža bolnica.

-Sud je, imajući u vidu opasnost koja izvjesno može nastupiti u odnosu na posljedice prestanka djelatnosti koja je u toku, a imajući u vidu njenu prirodu, odnosno sprečavanja njenog vršenja kroz sprovođenje određenih postupaka izvršenja uz mogućnost eventualne zloupotrebe prava u postupcima izvršenja, odnosno dovođenja povjerilaca u neravnopravan položaj uz mogućnost promjene imovinskog položaja dužnika, sud je izrekao mjeru kojom je odredio da se zabranjuje sprovođenje svih izvršenja prema stečajnom dužniku, uključujući i zabranu ostvarivanja prava razlučnih povjerilaca- navedeno je u rješenju o otvaranju prethodnog stečajnog postupka.

Za privremenog stečajnog upravnika imenovan je Žarko Ostojić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com