Sport

RIBOLOV – REPREZENTACIJA CRNE GORE OSMA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U PORTUGALU

Danas će u Setubalu u Portugalu nakon dodjele medalja i priznanja najboljima, biti svečano završeno 54. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda. Reprezentacija Crne Gore u sastavu: Dejan Sijerković, Dejan Beljkaš, Ivan Dejanović, Radovan Popović, Marko Radosavljevć i Miloš Dašić osvojila je osmo mjesto. Iznenađenje je napravila Španija, koje je bila ubjedljivo prva. Drugo mjesto pripalo je Italiji, treće Hrvatskoj, dok se domaćin reprezentacija Portugala, morala zadovoljiti četvrtim mjestom.

Prvak svijeta za 2018. godinu u pojedinačnoj konkurenciji postao je Mauro Salvatori iz Italije. Najuspješniji naš takmičar bio je Sijerković Dejan, koji je u konkurenciji 82 takmičara zauzeo 17. mjesto. Dobar rezultat ostvarili su i Ivan Dejanović koji je zauzeo 31. mjesto, Marko Radosavljević bio je 34. dok je Radovan Popović bio 38. 

-Zadovoljan sam plasmanom naše reprezentacije. Žrijeb nam nije bio naklonjen, ali to je sport. Maksimalnim zalaganjem i borbom do poslednjeg minuta svakog dana, uspjevali smo i to da prevaziđemo. Pobjeđivali smo i bivše svjetske prvake. Poslije šestog mjesta prošle godine u Hrvatskoj,  još jednom smo dokazali da ravnopravno možemo da se nosimo sa najačim reprezentacijama, izjavio je predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore Mladen Rostović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com