IzdvojenoKultura

RESKA I DUHOVITA PREDSTAVA “RUČNI RAD” – 13. MARTA U DVORANI “PARK”

U Dvorani „Park“ , u  utorak (13. mart),  biće  odigrana  crno-humorna predstava  „Ručni rad“  beogradskog UK „Vuk Stefanović Karadžić“  koja, prema ocjeni kritike,  resko i duhovito, rasvjetljava samo tri ženska principa, premda ih ima skoro koliko i žena. Tri koja su izdvojena i u fokusu su reditelja Milana Neškovića i glumica  Dare Džokić, Isidore Minić i Branke Šelić su  zapravo stereotipi ponašanja.

Predstava  „Ručni rad”  rađena je prema priči francuskog pisca Žan Klod Danoa, a govori  o položaju žena koje  ne primjećuju da su žrtve svog okruženja, supružnika, ukućana, komšija, ljudi na poslu… One stiču jaku i iskrenu empatiju prema drugim ženama, a gube je prema  sopstvenom životu.

Prvi princip predstavlja  žene koje prepuštaju drugima da rješavaju sve njihove probleme, jer su ih  ubjedili da su same za to  nesposobne.

Drugi princip obuhvata žene kojima je naizgled sve jasno, koje  preziru muškarce, posvećene su borbi za prava žena, ali  dijele pogrešne i besmislene savjete i rješenja, jer   ne znaju  da se izbore sa problemima  u svojoj kući pa izmišljaju svoj život superheroine prikrivajući tako sopstvenu nemoć.

U okviru trećeg principa susrećemo  nesrećne žene koje nikada nisu imale nikakav fizički kontakt sa muškarcem,  koje svi  ubjeđuju da su zbog toga blagoslovene, a one ipak žude za muškim dodirom, zagrljajem i ljubavlju… One  pate i sažaljevaju sebe  do te mjere da postaju potpuno neprivlačne bilo kom muškarcu, a skrivaju se  u religioznosti, koja je  još jedna fasada.

Ulaznice za predstavu “Ručni rad”  možete  kupiti na blagajni Dvorane “Park”  u ponedeljak i utorak  od 9 do 12 i od 18 do 20 sati.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com