DruštvoPolitika

Reorganizacija u opštinskoj administraciji

Nova Odluka o ogranizaciji i načinu rada lokalne uprave Opštine Herceg Novi primjenjuje se od 1. marta ove godine, a njome je predviđeno da se Sekretarijat za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu reorganizuje i oforme Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport i Sekretarijat za kulturu. Takođe, Sekretarijat za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine podijeljen je u dva sekretarijata: Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju i Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju-saopštili su iz PR službe Opštine.  Kako navode, u skladu sa ovom odlukom, Komunalna policija je transformisana u Službu komunalne policije, a Jedinica za unutrašnju reviziju u Službu za unutrašnju reviziju. Formirana je i Službe za upravljanje ljudskim resursima.

-Razrješenja starješina i imenovanja dio su procedure da bi se odluka realizovala, a u skladu sa njom predsjednica Opštine Nataša Aćimović imenovala je vršioce dužnosti na rukovodeća mjesta novoformiranih organa. Nakon toga, u skladu za zakonom, biće raspisani konkursi za ta radna mjesta-saopštili su iz PR službe.

Tako je vršilac dužnosti Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport  Vladimir Dželetović, Sekretarijata za kulturu Tamara Lepetić, a Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju Ilija Peulić.  Vršilac dužnosti Službe Komunalne policije je Zoran Bijelić, Službe za unutrašnju reviziju Danica Sijerković a Službe za upravljanje ljudskim resursima  Jovanka Lepetić.  Rukovodilac Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju nije imenovan, a iz PR službe informišu da je dosadašnji rukovodilac Mladen Kadić razriješen dužnosti zbog toga što je po novoj Odluci o organizaciji i načinu rada lokalne uprave ovaj Sekretarijat prestao da postoji.

U v.d. statusu je i sekretarka Sekretarijata za finansije, turizam i ekonomski razvoj Irena Vučković. Na čelu Uprave lokalnih javnih prihoda je Dragan Mračević, direktorica  Direkcije za imovinu i zastupanje je Tamara Jauković, načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme je Siniša Ćurčija, dok je rukovodilac Službe zaštite i spašavanja Aleksandar Škobalj.

U opštinskoj administraciji je, kako saopštavaju iz PR službe, zaposleno  230 ljudi, od čega 15 na određeno vrijeme, a ostali su u stalnom radnom odnosu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com