IzdvojenoUncategorized

REKONSTRUKCIJA ŠETALIŠTA TEČE PLANIRANOM DINAMIKOM, DIO STAZE PRIVREMENO ZATVOREN ZBOG “GRUBIH” RADOVA

Radovi na proširenju Šetališta Pet Danica teku dogovorenom dinamikom. Radi nesmetanog izvođenja radova i iz bezbjednosnih razloga dionica Šetališta od lokala „La Bamba“ do restorana „Mimoza“ biće zatvorena tokom narednih dvadesetak dana.

Teren su juče obišli potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i direktor Agencije za izgradnju i razvoj Boro Lučić, sa predstavnikom izvođača – kompanije „Đokić group“, Osmanom Đokićem.

„Zatvaranje je dogovoreno sa izvođačem radova jer je bilo neophodno tokom „grubih“ radova, da ne bi rizikovali povrede prolaznika. Šetalište je privremeno zatvoreno na način da građani mogu da koriste stepenice kod lokala „La Bamba“ i „Mimoza“, što će i biti adekvatno označeno signalizacijom na ovim mjestima“, kazao je Lučić.

Ova faza podrazumijeva postavljanje betonskih ploča radi proširenja šetne staze, a prema procjeni predstavnika izvođača, trebalo bi da bude završena u narednih dvadesetak dana, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Pored radova u Igalu, Konjević i Lučić su juče obišli gradilište u Meljinama, gdje kompanija „Imperio Holding Limited“ sanira most preko potoka Nemila, koji povezuje Jadransku magistralu i ulicu Braće Pedišića. U početnoj fazi srušen je dio starog mosta koji je bio u izuzetno lošem stanju i slijedi ponovno povezivanje dvije strane.

Prema ugovoru koji je lokalna uprava potpisala sa investitorom, rok za završetak radova je 45 dana od početka izvođenja, što se očekuje da bude ispoštovano, naveo je potpredsjednik Konjević. On je dodao da su ovo samo neki od projekata koji su u toku ili pripremi, te da će lokalna uprava u ovoj godini biti posebno posvećena poboljšanju infrastrukture u gradu. S tim u vezi, najavljuje i početak sanacije trotoara u Igalu u narednih deset dana, kao i sanaciju starog željezničkog tunela koji povezuje Meljine i Zeleniku.

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com