Društvo

REAGOVANJE: ZORICA GAVRILOVIĆ PIŠE “PUČ I NEPOTIZAM U KUD “IGALO”

Na stanje u Kulturno-umjetničkom društvu “Igalo”  reagovala je juče bivša direktorica ovog društva,  Zorica Gavrilović, podsjećajući da je društvo osnovano 1986. godine na inicijativu grupe  građana i MZ Igalo i navodeći da je “do skoro uspješno i brojno društvo, spalo na  niske grane.” Reagovanje prenosimo u cjelosti.

-Dana 28.11.2017. bez ikakve najave ili dogovora sa članovima Upravnog odbora, pojedinim roditeljima, putem Vibera, počinju stizati pozivi za vanrednu skupštinu,  koja je zakazana za 30.11.2017.  Zatečeni takvim činom, UO se sastaje 29.11.2017.kome je prisutna i Ljiljana Antovski. Ukazujemo na nezakonitost takvog, čina,b ez pečata, neprimjereno kratak rok, bez potpisa 1/3 članova (po Zakonu  o NVO i Statutu), a povrh svega, u potpisu stoji Antovski Ljiljana –Osnivač  KUD-a Igalo., iako je u Društvo došla 12-13 godina nakon njegovog osnivanja. Uzalud. Ona  je svađalački raspoložena prema svima nama i želi „baš iz inata“ da se sjutradan održi Skupština.  U toku te večeri i sjutradan od pojedinih roditelja, većinom izlobiranih raznim lažnim informacijama, dobija potpise od njih 13, iako treba 14 po zakonu. Ni to se ne dostavlja svim članovima, a ja nijesam dobila ni poziv ni papir sa potpisima.

Gavrilović dalje navodi:

-Dana 30.11.2017. počinje Skuština, kojoj prisustvuje 22 člana i Dubravka Perović, direktorica Radija Herceg Novi , kako je rečeno, u svojstvu pravnog  savjetnika Antovske, ali bez ikakvog punomoćja. Inače Perovićka je rukovodilac Antovskoj, koja je zaposlena kao kurirka u Radiju To je klasičan primjer mobinga na roditelje.Protestvujem protiv takvog postupka ,kao i zbog toga što nijesam dobila poziv. Tada Antovska, koja protivno Statutu, vodi skupštinu,  drsko, pred svima izjavljuje:Ti nijesi član Društva, pokaži papir!  U tome je zdušno podržava zet, koji vodi zapisnik. Počinje predlaganje za članove UO, ali niko ne želi da se pruhvati, Predlog da ja budem član, Simović  ne stavlja na glasanje sa obrazloženjem da on nije saglasan. Zgranuta takvim ponašanjem, prebrojavam prisutne u Sali i brojim 20 osoba, jer je u međuvremenu nekolicina napustila sastanak.Upozoravam da nema kvoruma, ali ne vrijedi. Simović i pravnica Perović tvrde da glas jednog roditelja vrijedi dvostruko, ukoliko ima upisano 2 djece. Takvo objašnjenje ne bi prihvatio iole pismen čovjek,a takve odrednice ili člana nema ni u Zakonu ni Statutu. Za predsjednika Društva i ovlašćeno lice bira se naravno Igor Simović, zet Antovskih. Sastanak  završava bez čitanja zapisnika što je obaveza po Statutu. Takav frizirani zapisnik Simović dostavlja Ministarstvu javne uprave. Pošto se kod mene nalazi pečat i dokumentacija Društva, Simović protivzakonito izrađuje novi pečat kojim pečatira zapisnik, piše Gavrilović.

Ovaj puč se, prema njenim riječima, priprema nekoliko mjeseci, jer izgleda da sam ja smetnja za ostvarivanje raznih ličnih i materijalnih interesa,  većih honorara za probe, putovanje cijele petočlane porodice o trošku društva.

-Jedine plaćene osobe u Društvu su bračni par Antovski- trenerica i harmonikaš.Društvo napuštaju vrijedni entuzijasti, Kulinović Gojko, Bulut Danijela,Zorić Mirjana,Beatović Zoran, koji su pružili veliki doprinos u radu Društva. Napominjem da Društvo nema ni centa duga, a na žiro računu se nalazi 5.836,82.eura, a   garderobe su pune novih kompletnih nošnji za razne koreografije.  Veliki broj djece je napustio Društvo u kome su proveli 5-7godina Žalosno je da djeca budu kolateralna šteta onih  koji su doveli do ovog nehumanog stanja, umjesto da se od njih uče humanosti, iskrenosti, prijateljstvu, uzajamnom pomaganju i svemu onom što bi trebalo da krasi jedno Društvo, navedeno je u reagovanju Zorice Gavrilović.

 

 

1 komentar

  1. Bivsa sam clanica KUD-a, bivsa zahvaljujuci gospodji Ljiljani. Obozavala sam folklor ali gospodja me je konstantno sputavala. Kada se pogresi ona me povuce drsko za ruku i dere i izivljava, kao i na par drugarica koje su takodje napustile KUD iz istih razloga nakon 7-10 treniranja. Drzala nas je u najmladju grupu, kada bi pitali zasto smo i dalje tu odgovor bi bio da mladji pojma nemaju i da mora neko biti tu. Ta zena nista dobro ne doprinosi. Moralna obaveza je da ga napusti. Dok za gospodju Gavrilovic nemam pola reci, prijatna zena. 🙂

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com