Društvo

REAGOVANJE OPŠTINE NA SAOPŠTENJE MORSKOG DOBRA

C

Opština Herceg Novi u potpunosti dijeli zabrinutost zakupaca plaža, privremenih objekata i ugostitelja u našem gradu. Ta zabrinutost uzrokovana je hroničnim i dugogodišnjim djelovanjem JP Morsko dobro na već njima ustaljeni način -navedeno je u reagovanju Opštine na saopštenje Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

-Do danas nije objavljen javni poziv za sve lokacije na teritoriji opštine Herceg Novi, već samo jedan dio. Sekretarijatu za prostorno planiranje i izgradnju su po tom pozivu na saglasnost stigla samo dva zahtjeva, oba riješena pozitivno.

Dobijanje dozvola zavisi od Glavnog gradskog arhitekte u Herceg Novom tek po raspisivanju javnih poziva za zakup privremenih objekata i pisanog zahtjeva upućenog Sekretarijatu za prostorno planiranje i urbanizam, a na osnovu plana JP Morskog dobra koji je na snazi (Plan privremenih objekata u zoni morskog dobra).

Napominjemo, preko 100 zakupaca privremenih objekata u pojasu morskog dobra u Herceg Novom je sada „nevidljivo“, novim planom JP Morsko dobro. Od tih istih zakupaca se očekuje da do 01. maja urede svoje lokale što, imajući u vidu dinamiku rada JP Morsko dobro, opravdano uzrokuje zabrinutost.

Opštinu Herceg Novi raduje najava JP Morsko dobro o potpisivanju sporazuma sa preduzećima Čistoća i Komunalno stambeno. I Opština Herceg Novi i njeni građani biće još zadovoljniji kad sa riječi pređemo na djela -poručili su iz Opštine HN. 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com