DruštvoPolitika

REAGOVANJE DEMOKRATA NA SAOPŠTENJE DPS-A: NEDOSTAJU VAM ARGUMENTI ZA OZBILJNU POLEMIKU

U reagovanju na saopštenje  DPSa Demokrate navode da je DPS  potvrdio njihovu tezu da “beskrupulozno miješaju državu i partiju: na naš odgovor Vladi, odgovara DPS. A na naš jezik činjenica argumentovanih  analiza  o budžetu, odgovaraju jezikom kleveta, uvreda i mržnje.“ Nedostaju im argumenti i kompetentnost za ozbiljnu polemiku, saopštavaju Demokrate.

-Isijavanjem mržnje ne možete sakriti istinu: da kao zemlja, zahvaljujući Vladi, imamo posljednje mjesto u regionu po uvoznoj zavisnosti i šampionsko mjesto prema kreditnom zaduženju po glavi stanovnika. Ne možete sakriti da je stopa nezaposlenosti na rekordnom nivou i duplo veća nego prije 10 godina, da je inflacija viša od pasivne kamatne stope, i nema svrhe štednja u bankama. Hvala vam što ništa od tih navoda ne demantovaste, što ne demantovaste navode o sijaset vaših lažnih obećanja, počev od obećanja ministra prosvjete januara 2013. o izgradnji škola po osnovu kredita Razvojne banke SE u iznosu od 10,5 miliona eura, preko škole na Karabuškom polju, do mega-laži titulara kleptokratije o 40 000 novih radnih mjesta. Sve i da umijete, ne možete osporiti da budžet nije razvojni, već dužnički, parazitsko-funkcionerski i tajkunski. U vremenu dok stežete kaiš građanima putem veće stope PDV-a, akciza i drugih nameta, povećavate izdatke za reprezentacije i službena putovanja ministara i funkcionera, oslobađate poreza dugoročne zakupce državnih nepokretnosti, luka, obala i plaža. Dok se sirotinji i malim preduzetnicima utjeruju dugovi, Vlada oslobađa tajkune poreskih dugova dobijajući ruinirane zgrade koje ovi nijesu mogli nikome prodati. To je vrhunac nemorala i beščašća, a retorika mržnje, kleveta i uvreda ne može vam pomoći da to sakrijete. Iza vas ostaje pustoš, a iza nas upečatljivi rezultati.
Budžet Budve veći je za 5 miliona eura nego što je bio prošle godine kad ste vi vršili vlast. Vratili smo, sa partnerima iz nove lokalne uprave, više od trećine dugovanja Opštine Herceg Novi koju ste nakon svoje pljačke ostavili u ropcu. U Kotoru su pojedini javni prihodi porasli od 10 do 90% .Vaši poslanici su uzeli preko 6 miliona eura, a za to vrijeme su od 40 radnih sati 39 pritiskali taster. I pored toga što ste od uvođenja višestranačja iz budžeta uzeli 200 milliona eura, obavezno potrčite do skupštinske blagajne da refundirate 245 eura za gorivo. Jasno je da to nije realna potreba, već kleptokratski i kleptomanski poriv. Šta vas čini poslanicima, osim tastera, otetih miliona i naplate službenog goriva, telefona, stanarina i dnevnica? Osim što primate unosne plate i preko 6 miliona eura iz budžeta, a imate 0,7 diskusija po tački dnevnog reda? Gospodo taster poslanici iz DPS-a, da li osjećate nelagodu zbog činjenice da duže čitate jelovnik u skupštinskom restoranu nego predloge zakona,  duže obrađujete jagnjeće glave u skupštinskom restoranu, nego izvještaje državnih organa?  Ne boli vas to što nama prilaze nezadovoljni birači opozicije, nego što nam  prilaze i oni građani koji su, nažalost, vama nekad ukazivali povjerenje. Zapitajte se što bilježite pad u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, na Cetinju i u Tuzima. Onaj kome su flomasteri zadnja linija odbrane, tome ni Markovićevo (ne)obrazovanje, ni Milove neistine ni Svetova depresija ubrzo pomoći neće, navode Demokrate u reagovanju.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com