DruštvoTurizam

RASPJEVANA I RASPLESANA FEŠTA NA TOPLOJ

Nižu se novske ljetne fešte, a gostoprimstvo i dobru volju da ljeto učine sadržajnijim  i za goste i za mještane pokazali su sinoć predstavnici Mjesne zajednice Topla pod pokroviteljstvom gradske Turističke organizacije.

Dio šetališta između kafe bara Džez i Hungest hotels Sun resorta  bio je  lijepa scena za nastupe razigranih  članica KSC „Diano“,  raspjevane klape „Stari kapetan“ i  i vedrih predstavnika KUD „Ilija Kišić“ .  Teško je reći koliko je bilo gostiju jer su se oni smjenjivali tokom nekoliko sati koliko je program trajao, na  iznenađenje ne samo gostiju nego i mještana.  Domaći su komenatrisali da je program najavljen u zadnji čas. Iznenađenja znaju da budu lijepa pa ipak je fešta zasluživala pravovremenu najavu.

Maja iz Beograda i Snežana iz Novog Sada kažu da je Herceg Novi grad njihovog djetinjstva pa nastavljaju da dolaze i kao odrasle – obradovao ih je ovaj program, jer kroz njega  upoznaju i drugu stranu grada koji vole, kreativne vršnjake koji se bave plesom i folklorom kao i one. Penzionerke, Branka i Ljilja iz Nikšića već decenijama ljetuju u Herceg Novom, njihovi mjeseci su jun ili septembar, a program ih je oduševio – zamjerile su jedino što je ovaj dio šetališta uprkos svemu i sinoć bio u polumraku. Kažu da je grad ove godine nekako življi, pojedine plaže uređenije, ali ne mogu da oproste što  hotela Tamaris više nema, a hotel Igalo prekriva mrak.

Fešte očigledno daju lijep pečat novskom ljetu, a ako je moguće izvući pouku iz do sada organizovanih – onda je ona  svakako da ih treba snažnije i pravovremeno najaviti, bolje promovisati, i još bolje organizovati.

Foto storiju sa fešte na Toploj  poklanja posjetiocima Portala Radio Herceg Novog i FB stranice Herceg Novi grade od skalina – naš sugrađanin Milan Dobrilović.

Autor fotografija: Milan Dobrilović

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com