Društvo

RADOVI NA SANACIJI KANALIZACIONOG KOLEKTORA U LJUTOM POTOKU

Danas, na Dan planete zemlje, počeli su radovi na sanaciji oštećenog kanalizacionog kolektora u trupu Ljutog potoka, u blizini Milašinovića mosta.

Do oštećenja kolektora je došlo tokom novembarskih kiša predhodne godine,  kada su usled velike količine padavina bujične vode  potoka oštetile   kolektor u dužini od 10m, zajedno sa njegovim betonskim sandukom. Tom prilikom je pao i stari most Vladike Ljubibratića i oštećena terasa mlina.

Radovi su započeti pravljenjem zemljane rampe preko koje je  u korito  potoka spušten bager. Prva  faza radova  podrazumijeva oformljavanje nasipa kojim se kanališe voda i potok pregrađuje u cilju oslobađanja od vode desne obale potoka na kojoj će biti obavljeni sanacioni radovi i prespajanje  kolektora. Biće obavljeno i sortiranje kamena starog Vladičinog mosta, koji će biti deponovan kako bi se s jeseni pristupilo radovima na njegovoj rekonstrukciji, saopšteno je iz Vodovda.

Za izvođača je putem tenderske procedure izabrana firma „Bokić“. Radove finansira Opština Herceg Novi, i očekuje se da će biti završeni u narednih deset dana, u zavisnosti od hidrometeoroloških uslova. U okviru predviđenih radova biće obrađena lijeva i desna obala potoka i saniran lijevi kontrafor-potporni zid koji drži saobraćajnicu Njegoševe ulice na relaciji od Milašinovića mosta do raskrsnice sa ulicom Mića Vavića.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com