EkonomijaIzdvojeno

RADOVAN RALEVIĆ: RESURSE SPORTSKPOG CENTRA TREBA ISKORSITITI A NEDOSTATKE UKLONITI

U Sportskom centru Igalo, koji je prošle godine obilježio deset godina postojanja, zalažu se da postojeće resurse stave u funkciju. Prioritet je rješavanje problema sa krovom i sistemima za hlađenje i grijanje. S obzirom na to da  sada upravljaju i hotelom “Adria” poboljšaće i samofinansiranje, kazao je gostujući u emisiji Aktuelnosti direktor Sportskog centra Radovan Ralević.

 

-Najkasnije do početka juna, hotel “Adria” biće stavljen u funkciju, što znači i poboljšanje u dijelu samofinasiranja.  Kapaciteti hotela su trideset i pet soba, od čega je trideset dvodkrevetnih i pet jednokrevetnih. Hotelske kapacitete će moći prvenstveno da koriste sportisti, uz određene povoljnosti, ali i turisti, kada u hotelu bude mjesta, kaže Ralević.

Prostore i ostale usluge Centra koriste mnogi sportski klubovi sa područja opštine i to besplatno, a kada su u pitanju građani i mladi, njihovo prirustvo  bi moglo biti i veće, ocijenio je naš sagovornik. On poziva sugrađane  da posjete Centar, upoznaju se svim mogućnostima koje nude a oni ih mogu koristiti. Uz poziv  Ralević  obećava da će se založiti, da postojeće resurse, u skladu s mogućnostima, stavlja u funkciju, jer oni nijesu mali, ali  ih treba  adekvatno koristiti.

Prošle godine se navršilo deset godina od izgradnje Sportske dvorane u Igalu.

-Bila je to važna godišnjica postojanja tog velelepnog objekta, lijepe spoljašnje arhitekture i dizajna, ali uz brojne nedostatke koji figuriraju svih tih godina,  a na čijem otklanjanju se neije radilo, kaže direktor  Ralević.

Prema njegovim riječima   foaje nudi  dobru mogućnost za poslovne prostore i kafeterije, ima prostora za manje sportove, teretanu, za sve dvoranske sportove, gdje se odvijaju trenezi lokalnih klubova, te  prostorija za administraciju i zaposlene.

-Resursi su ogromni, sama dvorana je pedeset hiljada kvadrata, uz mogućnost nadogradnje pomoćnih tribina. Sve bi ovo, ukoliko se ozbiljnije priđe rješavanju postojećih probelama,  moglo rezultirati boljim efektima, u odnosu na dosadašnje.Najveći problemi su krov dvorane, zatim grijanje i hlađenje, što je prioritet, i čijim rješenjem  bi se obezbijedili elementarni uslovi za korisnike usluga Sportskog Centra Igalo.  Prema preliminarnim razgovorima sa firmama koje se bave elektro –inžinjergom, cijena radova  aktiviranja klime, a time i stavljanja u funkciju grijanja i hlađenja,  iznosila bi oko dvije stotine hiljada eura, kaže Ralević.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com