Politika

RADMAN: Koalicija DPS-Izbor stabilna

Koalicija DPS –Izbor koja je nešto duže od godinu dana nosilac vlasti u Herceg Novom, je stabilna i nisu je poljuljale optužbe koje posljednih dana stižu iz opozicionih redova. Predsjednik SO Andrija Radman je kazao da je rad lokalne uprave zasnovan na timskom radu, zajedničkom sagledavanju problematike i utvrđivanja načina kako se odnositi preman njoj.

-Koalicija DPS- Izbor je stabilna. DPS nosi teret onoga svega što čini rad u lokalnoj upravi a naš  koalicioni partner učestvuje u punom svom kapacitetu. Preuzimanjem vlasti prije nešto više od godinu zatekla su nas velika očekivanja.  Znali smo sve probleme i rekli smo da to možemo da uradimo. Ali velika očekivanja proizvode u prvom momentu i veliko nezadovoljstvo. Svi su mislili da se preko noći nešto može promijeniti. Večina laičke javnosti je očekivala bolje rezultate za godinu dana. Iz našeg ugla prošlo je tek godinu dana a iz ugla građana je vjerovatno već godinu dana. Mislim da smo pravilno postavili startegiju, jer smo u prvoj godini primjenili sve one nepopularne mjere koje proizvode  najviše nezadovoljstva jer se ne vidi rezultat. Idemo sporije ali završavamo što smo naumili. Kockice će se polako sklapati i pokazivaće se rezulatati naše vlasti, a to bi trebalo da bude već u ovoj godini-kazao je Radman. On ne spori da je u njihovom radu i bilo nekih propusta ali za optužbe pojedinih opozicionih odbornika kaže da su neosnovane.

-Evropska prijestonica kulture je  veliki projekat opštine Herceg Novi i on  je prošao skupštinsku proceduru i bio podržan i od onih koji ga sada osporavaju. Mogu prihvatiti da neko ima sumnju da li ćemo to i realizovati. I to je tipično novski, prvo sve osporiti pa ukoliko uspije podržati. Na nama je da budemo dovoljno sposobni da to iznesemo do kraja-kazao je Radman.

Kada je u pitanju projekat LED rasvjete Upravna inspekcija je utvrdila da je postupak sproveden u skladu sa zakonom.  Radman je podsjetio da se sada pokreće drugo pitanje- da li je taj projekat štetan za grad?

-To će utvrditi organi koji su zaduženi za to, i tako treba da bude. Tada mi nećemo morati dokazivati da li je projekat dobar ili ne. Po mom mišljenju projekat je  odličan i podržan od resornih ministarstava. Ovo je prvi put  u Crnoj Gori da je jedna lokalna uprava ponijela teret ovako velikih investicija, ne u finansijskom smislu već u rješavanju  onoga što je pratilo rasvjetu kao problem u prethodnom periodu- kazao je Radman. Smatra i da u pripremi manifestacije Fri kik master nije bilo propusta iako se čuje suprotno od pojedinih opozicionih odbornika.

-Pravo naših političkih protivnika je da vode političku borbu. Mi u DPS- nećemo dozvoliti da se nekome pravadamo za ono što radimo. Na nama je da to što smo započeli dovedemo do kraja-zaključio je Radman.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com