Društvo

PRVI YACHT WEEK U NOVI DOVEO PREKO 250 NAUTIČARA IZ CIJELOG SVIJETA

Tokom prvog Yacht Week-a u  Gradsku luku Herceg Novi uplovilo je 20 brodova sa  preko 250 nautičara sa skoro svih kontinenata. Oni su u Luci proveli jedan dan a jutros od 9 do 11 h isplovili su  ka Budvi.

Nautičari su bili iz Australije, Amerike, Evrope i Afrike, iz evropskih zemalja, Portugala, Italije, Holandije, Belgijanci…

-Imali smo slatke muke da smjestimo sva plovila jer smo neke naše klijente koji su duže na vezu morali da izmjestimo. To su visokoplatežni gosti, mladi ljudi koji vole more, dobar provod i zabavu, a od njihovog dolaska benefite ima, ne samo Luka, već i grad   – kazao je direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom na Škveru Božo Ukropina. Ističe da se već organizaciono pripremaju za naredni Yacht week koji je najavljen za 5.avgust.

-Prijavljen je dolazak 42 plovila sa preko 450 nautičara, a treći je najavljen za 12. avgust, kada će Luku posjetiti 26 plovila, sa preko 300 nautičara. Moraćemo dobro da se organizujemo za 5. avgust jer toliki broj plovila treba smjestiti a istovremeno premjestiti na bezbjedno plovila koja su već na boravku kod nas. Gradska luka je atraktivna zbog svoje pozicije i oni će pronijeti lijepu priču o Herceg Novom širom planete. To je najbolja reklama za grad – kazao je Ukropina.

Navodi i da 26. septembra očekuju dolazak preko 20 plovila sa oko 300 nautičara.

Ukropina kaže  da su zadovoljni kako protiče sezona. U maju i junu je usluge luke koristilo oko 200 plovila, što je za 20 odsto više nego lani u isto vrijeme te da su i finansijski pokazatelji bolji.  Kada se sumiraju rezultati ostvareni tokom jula, očekuju da će promet biti bolji za 10 do 15 odsto.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com