Please assign a menu to the primary menu location under MENU

DruštvoKultura

PRVI SUSRET ETNO GRUPA ORGANIZUJE HERCEGNOVSKA “LIRA”

Ženska vokalna grupa Lira koja sada ima 14 članica i veoma bogat i raznovrstan repertoar, obojila je ovo ljeto u Novom nastupima ispod gradskog Sata, ali i na drugim lokacijama. Sada spektar aktivnosti šire pa će u  nedelju 17. septembra  prirediti prvi susret  etno grupa u Herceg Novom.

Na koncertu će  učestvovati  grupe iz Crne Gore i regiona,  Luča iz Bara, pjevačko društvo Ćilibar iz Tivta,  grupa Grbalj iz Grblja, etno grupa Simonida iz Nevesinja. Lira je za koncert pripremila šest numera , kazala je predsjednica Mirela Milanović:

– Grupno ćemo izvesti pjesme „Radule“, „Goranine ćafanine“, „Oj livado rosna travo“ i „Dum dum dum“. Solo tačku izvešće Svetlana Bubanja i pjesmu „Selo moje“ , a imamo jedan trio koja će izvesti kompoziciju „Ergen dedo“.

Nakon niza ljetnih koncerata  „Lira“ ovih dana  nastupa  u hotelu Park u Bijeloj, kazala je Milanović:

– Koncerti tokom ljeta su prošli fantastično. Lira je jako dobro prihvaćena i završili smo 31. avgusta. Sad imamo nastupe u hotelu Park u Bieloj, ne nastupa cijala grupa, već naši solisti i tamo se predstavljaju stranim gostima koji su u hotelu. Otprilike u hotelu su nastupi dva puta sedmično.

Ženska vokalna grupa pored etno zvuka i pjesama iz Boke,  njeguje i   pop muziku, imaju, rekla je naša sagovornica  odlične soliste, a  nakon susreta etno grupa očekuju ih nove probe.

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com