DruštvoEkonomija

PRVA REDOVNA SKUPŠTINA AKCIONARA “VEKTRA BOKE” – NOVI TENDER ZA PRODAJU IMOVINE

Za 29. jun ove godine zakazana je u Podgorici prva redovna Skupština akcionara “Vektra Boke” . Skupština je sazvana po odluci Odbora direktora a nakon što je usvojen i potvrđen Plan reorganizacije društva. Na dnevnom redu je: usvajanje zapisnika sa prve vanredne Skupštine i izvještaja o jedinstvenom spisku akcionara Društva koji je dostavio CDA, usvajanje godišnjeg računa Društva i izvještaja revizora za 2017, kao i izbor revizora za ovu godinu, razmatranje Momoranduma o razumjevanju KONZUM i donošenje odluke, zatim razmatranje izvještaja o prodaji imovine i donošenje odluke o daljim uslovima prodaje shodno Planu reorganizacije. Na Skupštini je predviđeno i razrješenje članova Odbora direktora, imenovanje novih članova u Odbor, kao i utvrđivanje naknade za članove  Odbora.

Odbor direktora kompanije Vektra Boka, na osnovu odluke sa prve vanredne Skupštine akcionara,  raspisao je javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine preduzeća, po početnoj cijeni od 8,18 miliona eura.

Kupcima su ponuđeni restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, motel Dubrava za 2,6 miliona, motel Borići sa zemljištem za 200 hiljada eura. Na tenderu je i  zemljište na Rosama za 250 hiljada eura,  kao i zemljište u Nivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura.

Zainteresovani pisane ponude treba da dostave do 27. juna, a imovinu će dobiti onaj ko ponudi najviše.

Komisija će ponude nakon otvaranja dostaviti Odboru direktora na razmatranje, a odluka o prikupljenim ponudama biće donijeta najkasnije u roku od 15 dana od razmatranja.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB). Plan reorganizacije je usvojen u februaru prošle godine.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com