DruštvoTurizam

PRVA OD ČETIRI PLANIRANE LJETNE FEŠTE – VEČERAS U BAOŠIĆIMA

Baošićka Fešta, prva od četiri planirane za ovo ljeto na programu je večeras, a tim povodom gost Radio Herceg Novog bio je predsjednik Mjesne zajednice Baošići, Mitar Krivokapić.

-Mjesna zajednica Baošići u saradnji sa Turističkom organizacijom, i  lokalnim vlastima, želi da prvenstveno ove godine za goste koji borave u Baošićima i na novskoj rivijeri ponudi jedan novi sadržaj. Manifestaciju smo trebali održati 19.juna, tada je bio red jer je već počela turistička sezona u Baošićima, međutim, zbog infrastrukturnih  radova koji, nažalost kasne, manifestaciju smo pomjerili za večeras, objasnio je Krivokapić.

Program počinje u 20 sati, mjesna muzika Đenovića će napraviti promenadu obalom, a  program će biti nastavljen ispred Kulturno-sportskog centra, gdje će nastupiti članovi  KUD „Sloga“ i klapa „Stari kapetan. “Sloga”  je i na đenovičkoj fešti imala zapažen nastup, što se od ovog društva sa višedecenijskom tradicijom i očekuje.

-Sve ovo radimo radi gostiju, moramo se okrenuti novim vizijama, gost koji plaća boravišnu taksu 0,90 euro centi, osjeti da se to ulaže u neke sadržaje , koji do sad nažalost nijesu bili realizovani, ističe Krivokapić .

Zbog radova na šetalištu, on se posebno zahvalio gostima  koji tradicionalno dolaze na hercegnovsku rivijeru.

– Dolaziti u neko mjesto u vrijeme kada su radovi u toku , samo mogu ljudi koji nesebično vole to mjesto. I ovog se puta izvinjavam našim gostima, iako smo najmanje krivi za ovu situaciju. Gosti imaju razumjevanja, a mi moramo da se odvikavamo od ovoga načina rada, moramo raditi van sezone i spremno dočekivati turističku sezonu koja, ne samo da treba da traje 50 već i 100 dana i da se vratimo na nekadašnje staze. Međutim, zub vremena i memla koja je trajala 15 godina učinila je svoje, mi moramo  da damo doprinos bržem razvoju jer sve moramo podrediti gostima,naglašava Krivokapić i najavljuje  da će domaćinski, u skladu sa najboljom tradicijom, dočekati goste: uz ribu, vino, priganice. Gostoprimstvo i srdačnost valjda će ublažiti komunalne nevolje koje dijele i mještani i gosti.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com