DruštvoIzdvojeno

PRVA GRUPA NORVEŠKIH PACIJENATA STIGLA U INSTITUT

Prva grupa norveških gostiju u kojoj je 140 pacijenata stigla je danas u Mediteranski zdravstveni centar Instituta Igalo. Od danas usluge ovog renomiranog rehabilitacionog zdanja koristi i druga grupa holandskih gostiju. Popunjenost kapaciteta u obje faze očekuju od 13. maja, a prema najavama i dogovorenim aranžmanima, pred Institutom je još jedna dobra sezona.

Institut ima preko četiri decenije dugu saradnju sa Norveškom, a krajem prošle godine potpisali novi četvorogodišnji ugovor koji će se realizovati zaključno sa 2022. godinom. Današnja grupa gostiju prva je od planiranih sedam, kazao je direktor marketinga Nikola Mračević.

Ove godine na liječenje i rehabilaticiju stići će ukupno 960 Norvežana u okviru državnog programa. Smjenjivaće se u sedam grupa do 30. oktobra a svaka u Igalu ostaje 28 dana. Njima je najvažnija medicinska usluga koju pružamo i svake godine je ocjenjuju visokom ocjenom – kaže Mračević.

U Mediteranskom zdravstvenom centru borave i gosti iz Danske, Njemačke i Švedske. Posredstvom agencije „Fortuna“ koja organizuje putovanja radi zdravlja danas je stigla i druga grupa od 50 Holanđana. Prva grupa od 35 pacijenata stigla je prije sedam  dana.

U prvoj fazi, koja je otvorena 7. aprila, je trenutno 370 pacijenata, uglavnom korisnika crnogorskog Fonda zdravstva, ali ima i samoplatežnih gostiju. Kako je kazao Mračević, puni kapaciteti biće od 13. maja kada se otvara soliter a gosti će uglavnom biti članovi crnogorskih sindikata, kao i penzioneri.

-Već su ugovoreni kongresi, sportske pripreme, kao i dolazak hotelskih gostiju koji ne koriste terapije. Očekujemo dobru sezonu, možda čak i bolju nego lani kada smo ostvarili 223.000 noćenja – kazao je Mračević.

Titova vila je otvorena jednom nedeljno za obilaske a na zahtjev grupa i češće. Sredinom juna posjeta vili „Galeb“ biće moguća četiri puta sedmično,   ponedeljkom srijedom, petkom i nedeljom u dva termina, a cijena za indivudualne goste ostaće kao ranije, odnosno 3 eura za individulane i 2 za agencijske posjetioce. Lani je vilu obišlo 3.800 posjetilaca.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com