Društvo

PRVA BAOŠIĆKA FEŠTA LJETA U SUBOTU 1. JULA

U Mjesnoj zajednici Baošić boravi blizu 1.000 gostiju, što je za 20 odsto više  nego  u istom periodu prošle godine. Ne čekajući da Turistička organizacija proradi i pruži finansijsku podršku, u subotu organizuju prvu Baošićku ljetnu feštu, čime će simbolično biti otvorena  sezona na Rivijeri. Aktivnosti i problemi u ovoj mjesnoj zajednici biće tema naše emisije „Novi priča“ koju možete poslušati sutra (četvrtak) na talasima Radija Herceg Novi od 18:30.

Ove godine nismo spremno dočekali turističku sezonu zbog kolektora sa čijom izgradnjom se tri godine kasni, kazao je  predsjednik Mjesne zajednice Baošić Mitar Krivokapić:

-U „minut do 12 “ pokrpljene su rupe i šahtovi. Javna rasvjeta duž priobalnog  puta, koju je izvođač porušio, na mnogim mjestima još nije u funkciji. I pored tih problema u mjestu je više gostiju nego lani. Gosti su uglavnom smješteni u privatnom sektoru jer u Baošiću nema hotela, izuzev hotela Max sa 50 ležaja. Riječ je o stalnim gostima koji vole ovo mjesto i novsku Rivijeru, a oni su nam „progledali kroz prste“ zbog  komunalnih problema, istakao je Krivokapić.

Kako je kazao, svaki građanin treba da da puni doprinos da grad bude čist. Pojedini ne poštuju pravila o odlaganju otpada, zeleni otpad se odlaže pored kontejnera bez ikakvog reda, a komunalne službe neredovno odvoze što sve odaje ružnu sliku.  On apeluje na komunalna preduzeća i Komunalnu policiju da povedu više računa o urednosti javnih površina.

-U saradnji sa Javnim preduzećem Morsko dobro na plažama je nasuto oko 140 kubika pijeska. U cilju servisiranja potreba mještana sa lokalnom samoupravom organizovali smo da tokom sezone pošta radi svakodnevno, otvorili mjesni turist biro u Kulturno- sportskom centru, izdvojio je Krivokapić.

Mjestu su neophodni hoteli, a na Zboru građana usprotivili su se apartmanskoj gradnji. Protekle turističke sezone u Baošiću je registrovano 15.000 gostiju sa ostvarenih 150.000 noćenja, što ovo mjesto po broju turista svrstava odmah poslije Igala. Tek prije nekoliko dana u Baošiću  je otvoren turističko-informativni biro, gdje izdavoci  prijavljuju goste, ističe Krivokapić:

-Gostu koji dnevno plaća 90 centi za boravišnu taksu mora da se vrati uloženo kroz odgovarajući  kulturno – zabavni sadržaj i turističko – propagandne manifestacije. MZ Baošić je protekle sezone pod pokroviteljstvom Turističke organizacije,  organizovala četiri fešte što je naišlo na dobar odjek kod turista ali i mještana. Očekujemo da će nam deblokadom Turističke organizacije biti odobrena finansijska podrška za šest fešti ovog ljeta, koje bi se u prosjeku organizovale na 15 dana, naveo  je Krivokapić.

Uz podršku sponzora i mještana u subotu (1. jula) organizovaće prvu feštu Baošićkog ljeta, kojom će i zvanično biti otvorena sezona, najavljuje Krivokapić:

-Na platou ispred Kulturno-sportskog centra u Baošiću, od 21 čas biće priređen kulturno-zabavni program uz učešće novskih klapa. Vrijedne Baošićanke će pržiti ribu na nekoliko vatri. Biće služeno vino. Pozivamo Novljane i goste da nam se u što većem broju pridruže na tradicionalnoj pučkoj svečanosti, a mi obećavamo da će to biti lijepo druženje koje će potrajati do kasno u noć, poručio je predsjednik Mjesne zajednice Baošići.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com