Ekonomija

PROTEST MANJINSKIH AKCIONARA: TRAŽE RAVNOPRAVNOST U AKCIONARSKOM DRUŠTVU I MOGUĆNOST PRODAJE AKCIJA

Jednosatnim protestom ispred hotela „Palmon bay“ u Igalu, stotinjak bivših radnika okupljenih u NVO „Manjinski akcionari Centar Igalo“  pokušali su sinoć još jednom da ukažu na, kako tvrde, nekorektno postupanje  većinskog vlasnika koji još nije ispunio obećanje o otkupu njihovih akcija.

Predsjednica Udruženja Vesna Milošević, kazala je da su po ko zna koji put iznevjerena data obećanja a time i povjerenje manjinskih akcionara o otkupu njihovih akcija. Manjinski akcionari raspolažu sa 12, 75 % akcija  hotela čiji je većinski vlasnik kompanija „Primorje hotels & restaurants“. Akcije prodaju po nominalnoj cijeni od 10, 80 eura.

-Strpljivo smo čekali april i rok koji je na prethodnoj Skupštini akcionara dao predsjednik odbora direktora Božidar Draganić. Protestnim okupljanjem, kao legalnim pravom akcionara, nastavljamo sve dok naša prava ne budu vrijednovana kao ravnopravna u akcionarskom društvu a ne da, kao do sada, većinski vlasnik nelegalno i nelegitimno zalaže zajedničku imovinu i hipotekom blokira prodaju manjinskog paketa akcija –kazala je Milošević.

Objašnjava da svoj dio akcija ne mogu da prodaju zbog kredita od šest miliona eura i hipoteke nad hotelom, zbog čega su od kupovine njihovih akcija odustali kupci iz Skandinavije.

-Nastavljamo sa borbom za ostvarenje naših legitimnih prava i to ćemo raditi ovakvim protestima i na svaki drugi dozvoljen način – rekla je Milošević, koja ima punomoć da zastupa 150 od ukupno 212 manjinskih akcionara.

U hotelu „Palmon bay“ odmaraju većinom gosti sa zapadnoevropskog tržišta kojima su manjinski akcionari dijelili letke na engleskom i francuskom jeziku, objašnjavajući im zbog čega ih uznemiravaju dok su na odmoru.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com