Turizam

PROMOCIJA NOVOGODIŠNJEG PROGRAMA UZ POVOLJNE PAKET ARANŽMANE

Za organizaciju dočeka Nove godine u našem gradu, koji će trajati  tri dana, planirano je 50.000 eura, kazao je direktor TO HN Pavle Obradović,  podsjećajući da će na platou ispred hotela Igalo nastupiti 30. decembra, Jelena Rozga, u noći između stare i nove godine Riblja Čorba, dok je 1. januar rezervisan za nastup Sergeja Ćetkovića.

-Plato ispred hotela Igalo može da primi više posjetilaca nego Trg Nikole Đurkovića, a pokazalo se i da je koncentracija  turističke privrede najveća u Igalu i bolja je infrastruktura. Ta lokacija je pristupačana za montiranje bine  i pratećih sardržaja, ima veći broj parking mjesta a u Igalu su otvorena i dva hotela tokom zimskog perioda- kazao je  Obradović objašnjavajući zašto su se u TO odlučili da mjesto dočeka na otvorenom bude parking hotela Igalo.

Glavni gradski trg, kaže on,  jeste ambijentalno  najljepša lokacija, ali je nepovoljnost što u centru Herceg Novog nema hotela, što su na Trgu najbrojnije banke i što nije pristupačan za dolazak posjetilaca.

Osim toga, kako je rekao,  na novoj  lokaciji odabranoj za ovogodišnji doček, pokušaće da osmisle i brojne druge programe u periodu pred i postsezone, uz ponudu povoljnih paket aranžmana kako bi privukli goste iz regiona.

Obradović podsjeća da će u programu dočeka, osim regionalnih muzičkih zvijezda, nastupiti i pobjednik Pinkovih zvjezdica Ljuba Stanković, kao i lokalni bendovi “Light under the black mountain” i grupa “Toć”. Planirana je i Dječja Nova godina, kao i dnevne žurke na Škveru uz nastupe di džejeva iz Beograda i Herceg Novog.

U Igalu i na Škveru  će biti postavljeno 10-ak advent kućica u kojima će gostima biti služeno piće i sendviči.

Samo pet hotela će raditi ove zime, pa Obradović kaže da su fokus dali na promociji privatnog smještaja.

-U saradnji sa izdavaocima privatnog smještaja  oformili smo paket aranžmane za smještaj i ishranu za tri, pet ili sedam dana, tokom Nove godine, Praznika mimoze i perioda predsezone.  Ponudu smo dobili od izdavaoca, kreirali paket aranžmane i proslijedili ih agencijama u regionu, tako da će sve one imati u ponudi Herceg Novi – kazao je Obradović.

Cijena za Novogodišnji aranžman od tri noćenja u apartmanima sa tri zvjezdice iznosi 45 eura po osobi, odnosno 15 po noćenju, dok je  u smještajnim kapacitetima koji imaju kategoriju četiri zvjezdice noćenje 20 eura po osobi.

-Najtraženiji su trodnevni aranžmani za Novu godinu, kaže Obradović i ističe da su i  restorateri  ponudili uslugu polupansiona dok traje smještajni aranžman.

-Praktično, gost koji dođe u neki od ponuđenih apartmana i soba, imaće obezbijeđenu ishranu na bazi polupansiona u nekom od restorana- navodi Obradović i naglašava da im je želja bila da nižim cjenama afirmišu dolazak gostiju iz regiona.

Obradović kaže i da je već ljetos počela promocija jubilarnog, 50. Praznika mimoze koji će simbolično trajati 50 dana. 

-Uskoro kreće i Karavan mimoze, cilj nam je da  obiđe što više gradova i da privučemo što više gostiju iz regiona i Evrope. Najvjerovatnije da će Karavan ove godine krenuti iz Beča i Budimpešte -rekao je Obradović.

Herceg Novi će krajem novembra biti predstavljen u Sankt Peterburgu, najavljuje Obradović. Podsjeća da su turističke organizacije dva grada potpisale protokol o saradnji . 

-Herceg Novi je veoma atraktivna destinacija  za turiste iz Rusije, a Sankt Peterburg kao grad od preko pet miliona stanovnika jako emitivno tržište i na tim činjenicama će se zasnivati saradnja turističkih organizacija dva grada. Dobili smo podršku od NTO, Ministarstva turizma, kao i lokalnih TO, a u Sankt Peterburg ide većina privrede iz Herceg Novog. Za 30. novembra je planirana konferencija  za novinare gdje će biti prisutni glavni turoperatori, turističke agencije i mediji. Mislim da je veoma važno uspostavljanje saradnje sa jednom popularnom turističkom destinacijom odakle nam može doći veliki broj turista.  U maju naredne godine mi ćemo biti domaćini gostima iz tog grada za kada su planirani brojni kulturni i zabavni programi – kazao je Obradović.

Ocjena ovogodišnje sezone

U TO HN zadovoljni su ovogodišnjom sezonom jer je zabilježen rast i broja gostiju i noćenja.

-Statistika kaže da smo u  aprilu i maju  imali oko 20 do 30 odsto više gostiju, a u septembru i oktobru između 40 i 50 odsto više nego lani.  Tokom glavne sezone taj procenat se kretao između 10 i 20. To su dobri pokazatelji, jer nam je cilj  da sezonu produžimo da ona traje od maja do kraja oktobra.  Treba stalno raditi na promociji, marketingu, otkrivanju novih destinacija, jer imamo prostora za napredak – ocijenio je Obradović.

Ističe i da je ove godine znatno bolja i naplata boravišne takse, premda nije precizirao iznos koji se slio u kasu.

-U aprilu i maju, drugoj polovini septembra i oktobru naplaćeno za oko 50. 000 eura više nego lani u istom periodu, dok je u sezoni  naplaćeno oko 100 000 eura više. Radimo na tome da sledeća sezona bude još efikasnija. Nudimo dosta novih usluga za kompletnu privredu, i pozivam sve turističke radnike da zajednički kreiramo turistički proizvod koji bi privukao turiste- rekao je Obradović.

Valorizacija Savinske dubrave

Turistička organizacija Herceg Novi dobila je od NTO 7.800 eura za valorizaciju Savinske dubrave.  U saradanji sa Sekretarijatom za turizam i ekonomski razvoj, realizovaće ideju da se ova lokacija uredi za odmor i rekreaciju, kazao je direktor TO Pavle Obradović.

– Planiramo da revitalizujemo Savinsku dubravu, sredimo put, postavimo klupe i signalizaciju, kante za otpatke. Planirana su tri vidikovca, jer želimo da tu zonu aktiviramo i za mještane i turiste kako bi mogli da uživaju u parku, šetaju, džogiraju – kazao je Obradović.

Projekat uređenja sprovešče Komunalno stambeno preduzeće i Čistoća, a pojas bi trebalo da bude uređen do aprila sljedeće godine.

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com