Kultura

PROMOCIJA MONOGRAFIJE “100 GODINA MJESNE MUZIKE ĐENOVIĆ”

Nastavljaju se Oktobarski dani kojima, pod nazivom “Novi horizonti”, Herceg Novi proslavlja Dan grada. U okviru obilježavanja 100 godina Mjesne muzike Đjenović, sutra (utorak, 29. oktobar) će biti promovisana dugo očekivana monografija ovog orkestra.

Proslavu vijeka postojanja započeli su novogodišnjim koncertom u Đenoviću, a nastavili velikim koncertima na “Prazniku mimoze” i ljetos na Kanli kuli. Posebno se raduju što je svjetlost dana konačno ugledala i monografija u kojoj je zapisana istorija društva od osnivanja tamburaškog orkestra 1919. godine, pa limenog orkestra deceniju kasnije, do danas.

– U godini velikog jubileja dobili smo priliku da vjekovna priča bude ispričana i među koricama monografije. Autori ovog vrijednog djela su pokojni mr Gligo Odalović koji je opisao prvih 80 godina, i Milica Matović koja prenosi priču o poslednje dvije decenije. Na promociji monografije, čiju je štampu omogućila Opština Herceg Novi, govoriće prijatelji i članovi orkestra, navode iz Mjesne muzike Đenović, uz zahvalnost svim generacijama i članovima koji su nesebično utkali dio sebe u ovo društvo.

Kako je najavljeno, na promociji će govoriti sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo, najstariji član Đorđo Odalović, koji je 50 godina u orkestru, predsjednik Mjesne muzike Đenović Mirko Mustur, potpredsjednica Milica Matović i član uprave Boris Malović.

Početak je sutra u 19:00 sati u foajeu dvorane “Park”.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com