IzdvojenoKultura

PROMOCIJA KNJIGE “PAKET BOJE LJUBAVI” U DVORANI PARK

Promocija knjige „Paket boje ljubavi“ autorke Jovanke Vajagić održaće se u srijedu, 15. maja u 18 sati u foajeu Dvorane Park. Ovo je psihološki roman o razvoju ličnosti žene od ranog djetinjstva do zrelog doba, uticaju uzora, preprekama i izborima, sačinjen od autentičnih priča o ljubavi, borbi, bolu i strahovanju.

Kao osoba koju zanimaju psihološka i duhovna pitanja razvoja ljudske ličnosti i potencijala koji ljudsko biće nosi u sebi, Jovanka je mnogo godina provela u traganju za odgovorima na pitanja šta je to u čovjeku tako moćno, zašto neki ljudi razviju svoj potencijal i ostvare se u potpunosti, a neki umiru neostvareni i nesrećni? Krenula je od sebe, sjećanja, slika, utisaka i uvjerenja koja su nastala daleko u djetinjstvu. Sjećanja što svaki dan izviru i ponavljaju se u neobičnim spletovima i sjenkama oblikujući stvarnost koja se zove život žene.

Ovu knjigu napisala je kako kaže sa namjerom da dio svog znanja i iskustva opiše, predstavi i stavi čitaocima na upotrebu, prije svega za dobrobit i razvoj ličnog potencijala i unutrašnje snage.

-Knjiga i pisanje kao ideja u meni su oduvijek. Kada sam bila mlada razmišljala sam da su pisci posebni ljudi, posebno genijalni. Tako razmišlja neko ko je jako mlad, ali kasnije sa sazrijevanjem i učenjem, to mi je bilo sve bliže. Sve je počelo pisanjem dnevnika. Međutim,  okolnosti života su diktirale nešto drugo, tako da za knjigu nije bilo vremena, ali kada je sazreo trenutak, bilo je pitanje koja je to tema. Oduvijek imam dvije ljubavi – knjige i čitanje i psihologiju, koje sam spojila u mojoj knjizi „Paket boje ljubavi“- rekla je Jovanka Vajagić.

U romanu se govori o tome da je djetinjstvo osnov za ponašanje u zreloj životnoj dobi.

-U djetinjstvu se razvijamo. Naše emocije, osnovno znanje i sazrijevanje se događaju od perioda djetinjstva do adolescencije. U knjizi sam najviše govorila o emocijama i kako strah, krivica ili trauma mogu da nas u nekom periodu života zaustave ili blokiraju. To se naročito dešava u djetinjstvu, zato što djeca nisu formirana kao zrele ličnosti i ne mogu da percipiraju određene situacije i mogu to da shvate na iskrivljen način koji je štetan za njih. Zato takve emocije koje prihvatimo na određen način u djetinjstvu, određuju mnogo toga u kasnijoj dobi, jer uvijek gledamo iz te baze koju smo stekli u djetinjstvu – priča Vajagić i smatra da je u samopouzdanju ključ svega u životu.

-Samopouzdanje je odnos prema sebi koji se može obnoviti i izgraditi, ukoliko ste spremni i ukoliko vrijednujete svoj život. U svojoj knjizi poručujem da je samopouzdanje i život nešto najvrijednije što svaki čovjek ima. Savko bi trebao prvo da pogleda sebe i  da kao stabilna osoba i u svojim očima vrijedna, zaista može da primjerom i aktivnostima pomogne drugima. Kada poštujemo sebe, poštujemo i druge, ali ako ne poštujemo sebe i ne vjerujemo u sebe, nećemo vjerovati nikome. Zato smatram da je samopouzdanje i samopoštovanje osnova svake ličnosti – ističe Jovanka Vajagić.

Tokom promocije biće održana i interaktivna radionica na temu – Emocije koje nas blokiraju ili vode naprijed, uz razgovor i razmjenu iskustava sa autorkom knjige “Paket boje ljubavi”.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com