Društvo

PROLJEĆE 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Tokom dana se očekuju duži sunčani intervali, a uglavnom u popodnevnim satima ponegdje ima uslova za kratkotrajnu kišu i grmljavinu. Na sjeveru, ujutru magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren, u višim planinskim predjelima na sjeveru povremeno i pojačan, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha 14 do 25 stepeni.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u Herceg Novom juče su registrovana ukupno 12 024 putnika, 2 766 motornih vozila i četiri plovila. Službenici Granične policije otkrili su jedno lice po interpolovoj potjernici. Radno vrijeme inspektora za strance sa strankama je radnim danima od 8:00 do 13:00 sati.

AUTO MOTO SAVEZ

Intenzitet saobraćaja jutros je umjeren, i obavlja se po mokrim i klizavim kolovozima. Pored rijeka i kosina mogući su sitniji odroni, a na putevima na kojima su u toku radovi izmijenjen je režim vožnje. Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena stanju na putu, uz poštovanje pravila saobraćaja. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba zadobilo lakše povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 19 letova, od čega pet za Beograd. Prvi  “Montenegro Airlines”-ov je bio u 7:00, sledeći je u 18:00 sati, a kompanije “Air Serbia” su u 8:30, 15:20 i u 21:45. Iz Tivta je planirano 14 letova, a četiri su za Beograd; “Montenegro Airlines” u 7:30 i u 17:10, a “Air Serbia” u 11:50 i u 15:10.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda jutros kasni 20-ak minuta i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju u 8:30, a inter city voz bi trebalo da stigne u 20:00 sati. Ljetni red vožnje startuje 16. juna i važiće do 17. septembra. Cijene voznih karata ostaju nepromijenjene.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Nema gužve na hercegnovskoj Autobuskoj stanici, pa mjesta ima dovoljno na svim linijama. Jutros su u naš grad prvi stigli „Božur“ sa Pala, iz Skoplja i Beograda, „Lalatović travel“ iz Modriče i „Kanis“ iz Leskovca, a za njima i autobusi iz Suborice, Niša, Kragujevca i Bijeljine. Po redu vožnje su krenuli „Balkan ekspres“ za Istočno Sarajevo, „Ozlem tours“ za Beograd, „Blue line“ za Trebinje, „Lalatović travel“ za Federalno sarajevo, kao i prvi autobusi za Nikšić, Bar i Podgoricu.

DOM ZDRAVLJA

U hercegnovskom Domu zdravlja organizovana su praznična dežurstva. Izabrani ljekari za djecu i danas rade od 7:00 do 14:00 sati, a izabrani ljekari za odrasle od 7:00 do 21:00 sat. Ambulante u Igalu i Bijeloj ne rade.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com