Društvo

PROLJEĆE 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za mjestimičnu kišu, češće u prvom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren, u sjevernim predjelima i pojačan, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha 12 do 22 stepena.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u Herceg Novom juče je ukupno registrovano 10 681 putnik, 2 312 motornih vozila i tri plovila. Službenici granične policije podnijeli su jednu prijavu za prekršaj.

AUTO MOTO SAVEZ

Saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima, uz smanjenu vidljivost zbog niske oblačnosti, a na putevima koji vode pored rijeka i kosina  mogući su sitniji odroni. Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena stanju na putu, i poštovanje pravila saobraćaja. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest osoba zadobilo lakše povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 18 letova, od čega pet za Beograd. Jutarnji “Montenegro Airlines”-ov je bio u 7:30, sledeći je u 18:00 sati, a kompanije “Air Serbia” su u 8:30, 15:20 i u 22:00 sata. Iz Tivta je planirano 14 letova, a četiri su za Beograd; “Montenegro Airlines” u 6:40 i u 17:10, a “Air Serbia” u 15:10 i u 18:40.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda jutros kasni 60 minuta, i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju u 9:00 sati. Inter city voz bi po redu vožnje trebalo da stigne u 20:00 sati. Polasci iz Bara za Beograd su u 9:00 i u 19:00 sati, a mjesta ima dovoljno.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Malo je putnika koji autobusima stižu, ili polaze iz Herceg Novog. jutros su u naš grad prvi stigli “Centrotrans” sa Pala, “Banbus” iz Beograda, “Viena tour” iz Modriče i “Lazaro” iz Banja Luke, a za njima i autobusi iz Leskovca, Novog Sada, Zagreba, Bijeljine i Skoplja. Po redu vožnje su krenuli “Glunex” za Istočno Sarajevo, “Ozlem tours” za Beograd, “Blue line” za Trebinje, “Centrotrans” za Federalno Sarajevo, kao i prvi autobusi na linijama u Crnoj Gori.

DOM ZDRAVLJA

U hercegnovskom Domu zdravlja su organizovana praznična dežurstva. Izabrani ljekari za djecu danas i sutra rade od 7:00 do 14:00 sati, a izabrani ljekari za odrasle od 7:00 do 21:00 sat. Ambulante u Igalu i Bijeloj ne rade do 23. maja.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com