Društvo

PROLJEĆE 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Na jugu promjenljivo oblačno i uglavnom suvo. U centralnim i sjevernim predjelima umjereno do potpuno oblačno, mjestimično slabe padavine, kiša, a na sjeveru i snijeg i susnježica, prvenstveno na zapadu i sjeverozapadu. Vjetar sjeverni i sjeveroistočni, mjestimično umjeren do jak, na udare ponegdje i veoma jak, tokom noći u pojačanju. Najviša dnevna temperatura vazduha 0 do 19 stepeni.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u Herceg Novom juče je ukupno registrovano 4 685 putnika, 1 635 motornih vozila i dva plovila. Službenici Granične policije spriječili su jedno lice u nezakonitom prelasku državne granice, i izdali dva prekršajna naloga za plaćanje novčane kazne.

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

Na putevima van gradskih sredina saobraćaj je umjerenog intenziteta. Iz Auto moto saveza Crne Gore savjetuju dodatan oprez u zonama gdje su kolovozi mokri zbog mjestimičnih padavina, kao i na dionicama duž klisura i usjeka zbog sitnijih odrona. Neophodno je vožnju prilagoditi stanju na putu, uz poštovanje pravila saobraćaja. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda  u kojima su četiri osobe zadobile lake povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 15 letova, od čega četiri za Beograd. jutarnji “Montenegro Airlines”-ov je bio u 7:30, sledeći je u 18:00 sati, a kompanije “Air Serbia” su u 8:25 i u 20:50. Iz Tivta je planirano pet letova, a dva su za Beograd: “Montenegro Airlines” u 7:30, a “Air Serbia” u 15:10.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda kasni pola sata, i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju u 8:40. Inter city voz bi po redu vožnje trebalo da stigne u 20:00 sati. Polasci iz Bara za Beograd su ujutru u 9:00 i uveče u 19:00 sati, a mjesta ima dovoljno.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Jutros su u naš grad prvi stigli “Centrotrans” sa Pala, “Ozlem tours” iz Beograda, “Viena tour” iz Modriče, “Rule turs” iz Skoplja i “Banbus” iz Beograda, a za njima i “Blue line” iz iz Novog Sada, “Jadran ekspres” iz Beograda, “Niš ekspres” iz Niša, pa “Lens” i “Božur” iz Subotice. Po redu vožnje su krenuli prvi autobusi za Nikšić, Bar i Podgoricu, “Glunex” za Istočno Sarajevo, “Ozlem tours” za Beograd, “Blue line” za Trebinje i “Centrotrans” za Federalno Sarajevo.

DOM ZDRAVLJA

Na dječjem odjeljenju hercegnovskog Doma zdravlja od 7:00 do 14:00 sati rade dr Dragana Knežević i dr Olivera Mentović, od 14:00 do 21:00 sat dr Maja Popović i dr Ljiljana Ugrinović, a u ambulanti u Bijeloj od 8:00 do 12:00 sati dr Milena Proročić. U dispanzeru za žene danas je od 7:00 do 15:00 sati dr Alenka Srdanović. Od izabranih ljekara za odrasle od 7:00 do 14:00 sati rade dr Aleksandra Kolundžić, dr Marija Stanišić, dr Danka Krivokapić, dr Zinaida Miljković i dr Goran Komar, a od 14:00 do 21:00 sat dr Sanja Čeprnič, dr Aleksandar Dosković i dr Sanja Topić. U ambulanti u Bijeloj od 7:00 do 14:00 sati je dr Iljana Danilović, a od 13:00 do 20:00 sati dr Rosanda Bojičić. U ambulanti na Toploj u prvoj smjeni je dr Tanja Zgradić, a u Igalu dr Ana Popović.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com