Društvo

PROLJEĆE 2019: SERVISNE INFORMACIJE

Promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama magla. U popodnevnim satima, uglavnom u zapadnim predjelima, ponegdje moguća slaba kratkotrajna kiša i grmljavina. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha 15 do 25 stepeni.

AUTO MOTO SAVEZ

Saobraća se po suvim kolovozima, uz smanjenu vidljivost po kotlinama u sjevernim predjelima, a na putevima koji vode pored rijeka i kosina mogući su sitniji odroni. Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena stanju na putu, uz poštovanje pravila saobraćaja. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe zadobile teže, a šest osoba lakše povrede.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 20 letova, od čega pet za Beograd. Jutarnji  „Montenegro Airlines“-ov bio je u 7:30, sledeći je u 18:00 sati, a kompanije „Air Serbia“ su u 8:30, 15:20 i u 21:30 sata. Iz Tivta je planirano 13 letova, a četiri su za Beograd; „Montenegro Airlines“ u 7:30 i u 17:40, a „Air Serbia“ u 11:5 0 i u 15:10.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

U željezničkom saobraćaju i dalje važi zimski red vožnje; brzi i inter city voz iz Beograda stižu u Bar u 8:08 i u 20:00 sati, a polasci iz Bara za Beograd su ujutru u 9:00 i uveče u 19:00 sati. I lokalni vozovi saobraćaju redovno, a mjesta ima dovoljno.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Nema gužve na hercegnovskoj Autobuskoj stanici. Jutros su u naš grad prvi stigli „Božur“ sa Pala, izSskoplja i Beograda, „Lazaro“ iz Banja Luke i „Lalatović travel“ iz Modriče, a za njima i „Kanis“ iz Leskovca, „Lens“ i „Božur“ iz Novog Sada, pa „Blue line“ i „Jadran ekspres“ iz Subotice. Po redu vožnje su krenuli „Balkan ekspres“ za Istično Sarajevo, „Ozlem tours“ za Beograd, „Blue line“ za Trebinje, „Lalatović travel“ za Federalno Sarajevo, kao i prvi autobusi za Nikšić, Bar i Podgoricu.

DOM ZDRAVLJA

U hercegnovskom Domu zdravlja su organizovana uobičajna dežurstva vikendom. Izabrani ljekari za djecu danas rade od 7:00 do 17:00, a izabrani ljekari za odrasle od 7:00 do 21:00 sat. U ambulantama u Igalu i Bijeloj izabrani ljekari za odrasle subotom rade od 7:00 do 14:00 sati.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com