Društvo

PROLJEĆE 2018: SERVISNE INFORMACIJE

Promjenljivo oblačno, od sredine dana uslovi za mjestimično kratkotrajnu kišu ili pljusak i grmljavinu. Ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom. Više padavine očekuje se krajem dana i tokom noći u južnim predjelima. Vjetar povremeno umjeren do pojačan, uglavnom jugoistočni i istočni. Najviša dnevna temeparatura vazduha 16 do 28 stepeni.

GRANIČNI PRELAZI

Od 27. aprila do juče su na graničnim prelazima u Herceg Novom registrovano ukupno 82 464 putnika, 21 198 motornih vozila i 54 plovila.  U proteklih pet dana službenici Granične policije za dva lica nisu dozvolili ulazak, a za šest lica izlazak iz zemlje, pronašli su jednu putnu ispravu po interpolovoj potjernici i izdali 11 prekršajnih naloga  za plaćanje novčane kazne.

AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE

Na putevima u zemlji saobraća se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke moguća je pojava sitnijih odrona, a na dionicama gdje se izvode radovi dolazi do povremenih obustava ili zastoja. Iz Auto moto saveza Crne Gore vozačima savjetuju da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i da poštuju pravila saobraćaja.

AVIO SAOBRAĆAJ

Iz Podgorice je danas planirano 20 letova, od čega pet za Beograd. Jutarnji „Montenegro Airlines“-ov bio je u 7:30, poslijepodnevni je u 18:00 sati, a kompanije „Air Serbia“ su u 8:35, 15:20 i večeras u 21:55. Iz Tivta je planirano 12 letova, a četiri su za Beograd. Prvi „Montenegro Airlines“-ov je realizovan u 7:00 sati, sledeći je u 17:10, a avioni „Air Serbia“ polijeću u 15:10 i u 18:40.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi i inter city voz iz beograda stići će na Željezničku stanicu u Baru na vrijeme; u 9:00 i u 20:55. Polasci iz Bara za Beograd su u 8:20 i u 19:00 sati, a kada je riječ o lokalnom prevozu dnevno iz Bara ima sedam polazaka za podgoricu i tri za Bijelo polje.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Prethodnih prazničnih dana je bilo nešto više putnika na hercegnovskoj Autobuskoj stanici, a sada mjesta ima u svim pravcima. Jutros su u naš gead stigli „Božur“ iz Sarajeva i Beograda, „Kanis“ iz Leskovca, „Lazaro“ iz Doboja, a za njima i autobusi iz Beograda i Zagreba. Po redu vožnje su krenuli „Balkan ekspres“ za Sarajevo, „Ozlem tours“ za Beograd, „Blue line“ za Trebinje, „Lalatović travel“ za Federlno Sarajevo, kao i prvi autobusi na međugradskim linijama.

DOM ZDRAVLJA

Nakon pet dana oragnizovanih dežurstava, u hercegnovskom  Domu zdravlja od danas se vraćaju redovnom radnom vremenu. Od izabranih ljekara za djecu dr Maja Popović i dr Olivera Mentović rade od 7:00 do 14:00 sati, a od 14:00 do 21:00 sat dr Tatjana Džuver i dr Dragana Knežević. U dispanzeru za žene danas od 7:00 do 14:00 sati pacijentkinje prima dr Alenka Srdanović, a od 15:00 do 19:00 sati dr Slobodan Bulatović. Od izabranih ljekara za odrasle od 7:00 do 14:00 sati rade dr Danka Krivokapić, dr Goran Komar, dr Aleksandra Kolundžić i dr Aleksandar Dosković, a od 14:00 do 21:00 sat dr Sanja Čeprnić, dr Sanja Topić i dr Vesna Kovač. U ambulanti u Bijeloj u prvoj smjeni je dr Valentina Žikić, a u drugoj dr Iljana Danilović. U ambulanti na Toploj od 7:00 do 14:00 sati radi dr Tanja Zgradić, a u Igalu dr Ana Popović.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com