Uncategorized

PROJEKAT ZZZCG “KORAK BLIŽE KA TRŽISTU RADA” ZA RE POPULACIJU

Zavod za zapošljavanje Crne Gore u partnerstvu sa Centrom za obrazovanje i trening centarom ZOPT,  realizuje projekat „Korak bliže ka tržištu rada“, koji je namjenjen pripadnicima RE populacije. Zainteresovani mogu da se prijavljuju radnim danima od 8 do 14 časova. Početak obuke predviđen je za jun.

U okviru projekta organizovaće obuke za prva zanimanja za pripadnike RE populacije za najmanje 50 kandidata na nivou Crne Gore, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje:

-Projektom je planirano da 10% onih koji su uspješno završili obuku dobije zaposlenje. Selekcija kandidata odvijaće se u svim područnim jedinicama Zavoda za zapošljavanje, dok će obuka biti organizovana u tri crnogorske opštine, o čemu će se odlučiti nakon prikupljanja potrebnih informacija, saopšteno je iz Zavoda.

Prve aktivnosti obuhvataju motivisanje, predselekciju i selekciju kandidata prema zadatim kriterijumima.

-Ovo će rezultirati formiranjem grupa kandidata pripadnika RE populacije koji će biti uključeni u obuku za prva zanimanja (npr. pomoćni kuvar, pomoćni automehaničar, sobarica, baštovan, komunalni higijeničar i sl.). Obuke će se sprovoditi u zavisnosti od interesovanja motivisanih lica. Lica moraju da budu funkcionalno pismena (nije neophodno da imaju završenu osnovnu školu već da posjeduju elementarnu pismenost), saopšteno je iz Zavoda.

Za vrijeme trajanja obuke kandidatima će biti obezbijeđeni putni troškovi i obrok. Ovaj projekat finansira se kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA).

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com