Društvo

PROGRAMI POVODOM MEĐUNARODNOG DANA FIZIOTERAPEUTA

Međunarodni  dan  fizioterapeuta, 8. septembar,  Komora fizioterapeuta Crne Gore u saradnji sa Udruženjem obilježiće između ostalog, organizovanjem niza predavanja, a jedno je planirano  i u  Herceg Novom.

Predavanje u Herceg Novom zakazano je za 9. septembar u Kongresnoj sali Instituta Igalo, a pored fizioterapeuta i studenata, aktivno učešće imaće i pacijenti. Predavanja će biti održana u Pljevljima, Bijelom Polju, Beranama, Podgorici i Nikišiću.

Ovogodišnja tema  je “Fizička aktivnost za život”, a cilj je da se naglasi  uloga koju imaju fizioterapeuti u promociji aktivnog stanja starenja, kao i  fizičke aktivnosti i zdravog načina života.

Uz podsjećanje na Međunarodni dan fizioterapeuta  i najava drugog kongresa fizioterapeuta od 6. do 8. oktobra  u  Podgorici. Najveći stručni skup iz ove oblasti okupiće oko 200 fizioterapeuta iz Crne Gore, okruženja i Evrope. Kongres će pratiti i drugi broj časopisa “Fizioterapeut” koji će  osim stručnih radova sa ovog skupa  sadržati i  savjete za pacijente.

U  drugoj polovini septembra  u Osnovnoj školi “Dašo Pavičić”  biće realizovan projekat “Fizioterapeut mi kaže da vježbanje pomaže”.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com