IzdvojenoKultura

PROGRAM HERCEG FESTA ZA MART

U Herceg festu su tek završili brojne obaveze tokom Praznika mimoze, a već su sastavili programe za ovaj mjesec. Među prvima je hercegnovska premijera dokumentarnog filma Danila Marunovića “Mirsada” , kazala je PR Herceg festa Tanja Bošnjak uz podatak da nas očekuje bogat program:

-U nedelju 4. marta planirana je premijera filma Borisa Malagurskog „Kosovo momenat u civilizaciji“ u organizaciji Omladine Herceg Novog. Prihod od prodatih ulaznica namjenjen je ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji. Projekcije su u 19 i 21 sat u dvorani „Park“. Naredni je program 6. marta povodom Dana žena „Ženi s ljubavlju“ u organizaciji Udruženja žena Herceg Novog. Učestvovaće djeca iz  vrtića Savina, Dječijeg Doma “Mladost”u Bijeloj, učenici OŠ „Milan Vuković“ KUD „Igalo“ Diano i plesna grupa „Fenix“. Prihod od prodatih ulaznica takođe ide u humanitarne svrhe.  Za 7.i 8. mart u maloj Sali dvorane „Park“ u pitanju je projekcija filma „Mirsada“ Danila Marunovića nastao u okviru umjetničko-aktivističke kampanje „Living deram“ a cilj je skrenuti pažnju na problem prosjačenja djece i građanska prava rosmke djece. Početak je u 20 sati, a cijena ulaznice je 2,5 eura.

-„Ručni rad“ predstava je koja će biti odigrana 13.marta. nastala je po tekstu Žan Kloda  Noa u režiji Milana Neškovića.

-U crnoj komediji igraju Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić.   Prodaja ulaznica po cijeni od 5 eura  počeće u ponedeljak od 9 do 12 i od 18 do 20 sati. Poseban popust je za sve one koji žele da obraduju dame 7.i 8.marta, kada će ulaznica koštati tri eura. Zatim, 17.marta koncert KUD-a „Ilija Kišić“ od 20 sati.

Povodom Dana škole „Ivan Goran Kovačić” 21.marta zakazana je tradicionalna akademija, u 11 i u 19 sati u dvorani Park.

-Dan kasnije gostovaće pozorišna trupa „Ura“ sa predstavom „Zato što te se plašim“ u okviru kampanje koju smo započeli u ovoj sezoni. Tema je vršnjačko nasilje, a biće tri projekcije u 10,30 u 12,30 i u 17,30.

KUD „Sloga“ iz Đenovića imaće koncert 24. marta u 20 sati. Naša mila Boko izložba je koju smo zakazali za 29.mart. Tema ovogodišnjeg konkursa književnog i likovnog  je „Bajke mog djetinjstva“. Likovni je namjenjen za učenike osnovnih škola u Boki , a književni za učenike iz Herceg Novog.Poslednji program u martu je zakazan za 30. mart u organizaciji društva „Avenir“, u pitanju je frankofonija u 19 sati. Moguće je da će biti još programa, ali ovo je za sada izvjesno, kazala je Bošnjak.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com