Kultura

PRODUŽEN ROK ZA SVETOSAVSKI KONKURS

U Srpskom prosvjetno – kulturnom društvu “Prosvjeta” su odlučili da za šest dana produže rok za  dostavljanje radova  na svetosavskom literarnom konkursu, koji tradicionalno organizuju za osnovnoškolce u Boki Kotorskoj.

Poziv za učešće su poslali svim osnovnim školama u Tivtu, Kotoru i Herceg Novom, a prema riječima predsjednice Olivere Doklestić, do sada su pristigli radovi iz učenika iz pet škola.

– Do sada nam je stiglo desetak proznih i 16 poetskih radova na konkurs, čija je tema ove godine „Zašto je slavan Sveti Sava“. Prijavili su se učenici iz hercegnovskih osnovnih škola „Ilija Kišić“ i „Milan Vuković“, zatim „Drago Milović“ iz Tivta, „Nikola Đurković“ iz Radanovića i „Savo Ilić“ iz Kotora.

Učeničke radove vrednovaće komisija u kojoj su profesori književnosti i književnici, a rezultate će objaviti na Savindan.

– Komisiju će činiti profesor književnosti  i književnik Nikola Malović, pjesnikinja, slikar i novinar Snežana Vukićević – Čvoro i jerej i književnik Špiro Živković, koji će odabrati najbolje u konkurenciji proze i poezije. Rezultati konkursa „Zašto je slavan Sveti Sava“ biće objavljeni na Savindan, 27. januara, kada će biti organizovana i svečana dodjela nagrada najboljim autorima.

Doklestić kaže da su u „Prosvjeti“ odlučili da do utorka produže rok za prijavljivanje.

– Ostavićemo mogućnost onima koji žele da učestvuju na konkursu, a koji zbog školskog raspusta i praznika nisu stigli da pošalju rad, da to urade do utorka, 16. januara. Radove treba dostaviti u zatvorenim kovertama, na adresu: SPKD «Prosvjeta», Herceg Novi, poštanski fah kod pošte 85340 Herceg Novi, ili u Knjižari „So“ na Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com