DruštvoEkonomija

PROBLEM JAVNE RASVJETE – KRAJ JANUARA ROK ZA ODLUKE

Sistem za upravljanje led rasvjetom u Herceg Novom još nije predat na upravljanje Opštini premda je od potpisivanja ugovora i početka postavljanja novih svjetiljki prošlo dvije godine. Kraj januara je rok koji je lokalna uprava postavila kao krajnji da se situacija razjasni, u protivnom izvjestan je raskid postojećeg ugovora.
 
Na osnovu tenderske procedure, Ugovor je potpisan sa danskom firmom “Hese lajt” koja je u međuvremenu otišla u stečaj, a kao pravni naslednici se pominju dvije firme, objasnio je predsjednik Opštine Stevan Katić.
 
-U međuvremenu se oko čitavog posla umješalo i specijalno državno tužlaštvo, od kojeg smo prethodnih dana tražili informacije dokle su stigli sa postupkom i da li mi možemo da nastavimo sa radom sa firmom odnosno dvije firme koje se javljaju kao naslednici “Hese lajt”, pa i tu imamo nedoumicu kako da izađemo iz problema i stavimo u potpunosti u funkciju javnu rasvjetu. Nemoguće je bilo dosada to i odraditi jer je firma koja je obavljala zamjenu led svjetiljki otišla u stečaj pa je bilo potrebno vrijeme da se pravno konstatuje ko je naslednik. Stižu nam dopisi da su dvije firme naslednici tako da ne možemo da donesemo odluku kako i sa kim ćemo nastaviti saradnju, kazao je Katić.
 
Prema njegovim riječima, ako do kraja januara ne bude precizirano sa kim će nastaviti saradnju, biće prinuđeni da raskinu ugovor i pokrenu novi tenderski proces.
-Pitanje javne rasvjete se mora riješiti kvalitetno i dugoročno. U sadašnjoj situaciji ona je potpuno nekontrolisana, odnosno po ugovoru do tehničkog prijema ona je u vlasništvu kompanije koja je postavljala, a tek po prijemu i dobijanju upotrebne dozvole prelazi u vlasništvo Opštine. Tada će početi i obaveza plaćanja Opštine Herceg Novi ka firmi koja će nastaviti postupak, kazao je Katić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com