IzdvojenoSport

PRIZNANJE I PODRŠKA DILANU PRAŠOVIĆU, NOVI MEČ NA KANLI KULI

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić sa saradnicima, danas je primio  profesionalnog  boksera Dilana Prašović, juniorskog prvaka svijeta u kruzer kategoriji verzija WBO. Dvadesetčetvorogodišnji Novljanin je nedavno u Budvi ostvario osmu profesionalnu pobjedu savladavši Mađara Kristifora Matea nokautom u drugoj rundi.

Meč u Budvi pratio je i predsjednik Katić kojem je Dilan Prašović na današnjem prijemu poklonio rukavice u kojima je osvojio titulu. Ponosan na još jedan veliki uspjeh sportiste iz našeg grada, Katić je kazao da Opština podržava i cijeni zapažene rezultate kakav je Prašovićev.

-Prepoznali smo i rezultate cijelog bokserskog kluba Herceg Novi u kojem je Dilan Prašović ponikao. Vjerujem da je Prašović novo sportsko ime kojim će se ponositi Herceg Novi i Crna Gora. Ovaj mladi bokser može očekivati punu podršku od svog grada, kazao je novinarima predsjednik Katić.

Već 2. juna zakazan je meč u Hanoveru u kojem mladi Novljanin brani titulu, a rival je Njemac Anđel Venjakov. O putu do titule, potrebama za pomoć nadležnih iz Opštine da se niz dobrih rezultata nastavi i ideji da se jedan od narednih mečeva održi na Kani kuli 13. jula svoje domaćine informisali su Prašovićev trener Fehim Husen i menadžer Boban Nikić.

Prašović je istakao da je u potpunosti spreman za meč u Hanoveru.

-Nadam se da ću i u ovom meču pokazati svoj kvalitet i opravdati povjerenje i svog stručnog štava i svih vas koji mi pružate podršku. Današnji susret stigao mi je kao relaksacija ali i velika podrška u sportu kojim se bavim. Drago mi je što smo u načelu dogovorili i novi profi meč u mom gradu i nadam se prepunoj Kanli Kuli. Drago mi je što postajem dio slavne istorije sporta Herceg Novog, naglasio je Prašović.

Realizuje se ono što sam godinama tvrdio, kazao je trener Fehim Husen.

-Prašović je odličnom serijom rezultata došao do titule koja se mora ubrzo braniti. Drago mi je što je Opština prihvatila da bude pokrovitelj bokserskog spektakla 13. jula na Kanli kuli u okviru kojeg će Prašović braniti titulu ili odraditi prestižni meč koji mu donosi bodove na svjetskoj rang listi najboljih biksera, kazao je trener Husen.

U kvalitete mladog boksera vjeruje i menadžer Boban Nikić.

-Kada su me zvali moj uslov je bio da nadležni ljudi iz Opštine Herceg Novi stanu iza prespektivnog boksera. To je potvrđeno na sastanku sa predsjednikom i njegovim saradnicima, a na ovom sastanku sam obećao, uz potrebne uslove, da ćemo svi zajedno, za dvije do četiri godine, dobiti novi sportski brend Herceg Novog i Crne Gore, koji će moći da izazove i šapiona Evrope i svijeta u profi boksu. Očekujem da će već posle meča u Hanoveru biti jasno da je i ovaj grad i država, u profi boksu dobila jedno vrijedno ime, rekao je Nikić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com