Društvo

PRIJATELJI IZ KRANJA U POSJETI OŠ “DAŠO PAVIČIĆ”

Aleš Žitnik, direktor OŠ “France Prešern” iz Kranja, u posjeti je pobratimskoj Osnovnoj školi “Dašo Pavičić” u našem gradu. Sporazum o saradnji između dvije škole potpisan je krajem aprila ove godine.

Riječ je o uzvratnoj posjeti prijatelja iz Slovenije u okviru koje će obići školu na Toploj i upoznati se sa aktivnostima ove ustanove. Jedan od osnovnih ciljeva saradnje je razmjena iskustava i preuzimanje primjera dobre prakse, ali i učešće na međunarodnim projektima, razmjena učenika i zaposlenih u školi, informišu iz OŠ “Dašo Pavičić”.

Povezivanje dvije škole znači i povezivanje dva grada, jačanje veza na svim poljima, a Herceg Novi je svakako grad bogate istorije i brojnih spomenika kulture te je za gosta iz Kranja upriličen i obilazak našeg grada. Kako su istakli iz škole na Toploj, njihova težnja je da saradnju i pobratimstvo prošire i na druge škole u državama u okruženju.

U narednom periodu biće organizovana i nova posjeta novskih učenika vršnjacima u Sloveniji kako bi se upoznali sa njihovim načinom školstva i života.

Foto: osdpavicic.me

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com