Društvo

PRI KRAJU PRVA FAZA ADAPTACIJE ZGRADE GRADSKE MUZIKE

U završnici je prva faza adaptacije zgrade Gradske muzike Herceg Novi, a drugom fazom je predviđena rekonstrukcija suterena, čime će muzičari i mažoretke dobiti znatno bolje uslove za rad.

Kapelnica Valentina Kulinović ističe da su zadovoljni dinamikom adaptacije i rekonstrukcije prostora u kojem živi, boravi i radi Gradska muzika.

– Prva faza obuhvatila je sanaciju urušenog zida zgrade, vađenje dva korijena koji su i prouzrokovali pucanje zida, postavljanje bioprečišćivača koji je bio neophodan kao kanalizaciono rješenje za mokri čvor i unutrašnje radove, dakle izgradnju i formiranje toaleta koji do sada nismo imali. Prije svega toga postavljena je i ograda. Izvođač radova je firma „Izomont“ i zaista smo vrlo zadovoljni dinamikom njihovog rada i pedantnošću. Dosadašnji  tok  radova ukazuje da će rok postavljen za završetak toaleta – 1. februar, biti ispoštovan jer je ostalo još par finesa kako bi se radovi u potpunosti završili. Potom će početi druga faza gdje će se pristupiti restauraciji donjeg, prvog nivoa objekta koji je trenutno u potpunosti van upotrebe. 

Kulinović ističe da je za sve članove Gradske muzike i mažoret ansambla adaptacija od izuzetno velikog značaja jer su, kao jedan od najstarijih ansambala u gradu, cijelo vrijeme  funkcionisali  bez mokrog čvora i u teškim uslovima, naročito u zimskom periodu kada je prostor, koji prokišnjava, bilo teško zagrijati.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com