Društvo

PRESS: UNAPRIJEĐENI USLOVI RADA PRIVREMENOG SKLONIŠTA ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE DIZDARICA

Privremeno sklonište za napuštene životinje u Opštini Herceg Novi, organizovano je u sklopu DOO “Čistoća”, gdje je trenutno zbrinuto 110 jedinki pasa, različitih uzrasta i vrsta.

U svrhu postizanja što kvalitetnijih uslova za boravak napuštenih pasa u privremenom skloništu, DOO “Čistoća” je preduzela niz aktivnosti kako bi sklonište bilo što kvalitetnije opremljeno.

Jedna od sprovedenih aktivnosti je nabavka novog vozila (pick up marke:“Fiat”) koje će omogućiti humaniji i bezbjedniji transport prikupljenih pasa lutalica do Dizdarice. Ovo vozilo, namijenjeno isključivo za potrebe privremenog skloništa za napuštene životinje,  nabavljeno je iz sredstava DOO “Čistoća” Herceg Novi.

S obzirom na povećan broj prikupljenih jedinki pasa tokom perioda ljetnje sezone, DOO “Čistoća” je proširila kapacitete privremenog skloništa na Dizdarici, i izgradila šest velikih boksova za smještaj pasa.

Objekti privremenog skloništa su uređeni, a započelo se i sa farbanjem novih izgrađenih bokova i kućica za pse. Izvršena je nabavka materijala i u toku je izgradnja velike željezne konstrukcije koja će obezbijediti hladovinu za pse.

Veterinarska ambulanta je u potpunosti  opremljena i nabavljena su sva neophodna sredstva i oprema za akcije prikupljanja pasa. Izvršeno je i opremanje zaposlenih u privremenom skloništu, koji su zaduženi sa novom uniformom.

Privremeno sklonište za napuštene životinje u Opštini Herceg Novi otvoreno je od 2009.g., a akcije prikupljanja napuštenih pasa se odvijaju  u skladu sa godišnjim programom rada Društva i ukazanim potrebama.

Tokom poslednja tri mjeseca osvarena je saradnja sa nevladinim sektorom. NVO “Lunja” iz Herceg Novog učestvovala je u nabavci hrane za pse (u granulama), preparata za tretman protiv buva i krpelja, kao i dijelu sredstava za izgradnju boksova za pse, i mi im se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo na saradnji i podršci.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com