Društvo

PRESS SLUŽBA: ZA MJESEC PREKO 30 PREKRŠAJNIH PRIJAVA ZBOG KORIŠTENJA VOZILA NA ŠETALIŠTU

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora vršila je u toku januara pojačanu kontrolu nepropisno parkiranih vozila na Šetalištu Pet Danica i Obali Nikole Kovačevića. Za mjesec dana, shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Odluci o regulisanju drumskog saobraćaja, prekršajno je kažnjeno preko 30 korisnika vozila koji su parkirali odnosno vozili na lokacijama gdje to nije dozvoljeno. Novčana kazna za ovaj prekršaj iznosi 50 eura.

Načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić je kazala da je situacija sa korištenjem vozila na Šetalištu znatno bolja, ali da posla po ovom pitanju ima gotovo svakog dana. Pojedini građani negoduju, ali je gradsko rukovodstvo odlučno u namjeri da se napokon zavede red na Šetalištu. Privilegovanih nema, a poziv građanima da se uzdrže od korištenja vozila na šetalištu i da se drže važećih propisa i dalje stoji.

Iz Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora napominju da se, u skladu sa  Odlukom o regulisanju drumskog saobraćaja, odobrenje za ulazak vozila vlasnika ili snabdjevača trgovina, ugostiteljskih objekata i drugih pravnih i fizičkih lica, koji imaju sjedište, odnosno obavljaju djelatnost unutar zone sa posebnim režimom saobraćaja može pribaviti kod nadležnog Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com